16. avgust 2024 19:56

Crvena zvezda licencirala 31 fudbalera za plej-of Lige šampiona, u timu i Drkušić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crvena zvezda licencirala 31 fudbalera za plej-of Lige šampiona, u timu i Drkušić

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Crvena zvezda je licencirala 31 fudbalera za plej-of Lige šampiona i dvomeč protiv norveškog Bodea, saopšteno je danas na sajtu Evropske fudbalske unije (UEFA).

Na sajtu UEFA objavljena su imena igrača na koje će trener Vladan Milojević moći da računa 22. avgusta u Norveškoj i 29. avgusta na stadionu "Rajko Mitić".

Licencirani su: Golmani: Marko Ilić, Omri Glazer, Ivan Guteša. Defanzivci: Uroš Spajić, Nemanja Stojić, Milan Rodić, Naser Điga, Stefan Leković, Vanja Drkušić, Veljko Milosavljević, Jong-Vu Seol, Ognjen Mimović. Vezisti: Mirko Ivanić, In-Beom Hvang, Jovan Šljivić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Timi Maks Elšnik, Dalsio, Luka Ilić, Nikola Knežević, Andrija Maksimović. Krilni igrači: Piter Olanjinka, Puma Rodrigez, Felisio Milson, Vladimir Lučić, Jegor Prucev, Lazar Jovanović. Napadači: Šerif Ndiaje, Bruno Duarte i Uroš Sremčević.

Pobednik dvomeča Bode - Zvezda će u Ligu šampiona, a poraženi u Ligu Evrope.

Slovenački fudbaler Vanja Drkušić došao u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu

Slovenački fudbalski reprezentativac Vanja Drkušić prešao je iz ruskog Zenita u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu, saopštio je danas klub iz Beograda.

Drkušić (24) igra na poziciji poziciju štopera, u klub stiže na jednogodišnju pozajmicu iz Zenita. Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da će Drkušić predstavljati veliko pojačenje za klub.

"Zvezda je želela Drkušića i on je želeo Zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju Slovenije, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Zvezdi i sa njim će naša odbrana biti još jača. U Zvezdi mogu da igraju samo oni koji su odmah spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa", rekao je Mrkela.

Prema njegovim rečima, Zvezda nije laka, traže se igrači koji prave razliku "i Drkušić je jedan od njih". "Od samog početka i prvih razgovara, Vanja je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da dođe ovde. To je veoma važno, jer je Zvezda klub sa mnogo emocija. Vanja prepoznaje to, preneće emocije na teren i doprineti tome da Zvezda bude jača" izjavio je Mrkela, prenosi klupski sajt.

Drkušić je poručio da jedva čeka da zaigra za Zvezdu, kao i da je došao da pomogne klubu da uđe u Ligu šampiona. "Potpisom za Zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom gde smo na Euru napravili odličan uspeh koji se i nije očekivao od nas. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala Bogu - pustili su me da dođem u Zvezdu", naveo je on.