4. septembar 2024 18:34

Dragan Stojković: Milenković će biti kapiten reprezentacije Srbije protiv Španije i Danske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Stojković:  Milenković će biti kapiten reprezentacije Srbije protiv Španije i Danske

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

STARA PAZOVA  - Fudbaler Notingem Foresta Nikola Milenković biće kapiten reprezentacije Srbije na mečevima protiv Španije i Danske u Ligi nacija, saopštio je danas selektor "orlova" Dragan Stojković.

"Milenković ima najviše utakmica u ovoj ekipi, odigrao je 57. On će da bude kapiten, a njegov zamenik je golman Predrag Rajković", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi uoči mečeva protiv Španije i Danske u LN.

Dosadašnji kapiten Srbije Dušan Tadić povukao se iz nacionalnog tima posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Milenković (26) je za Srbiju igrao na Svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, kao i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Učinićemo sve da Srbija izgleda dobro protiv Španije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je danas da će njegova ekipa učiniti sve da izgleda dobro protiv Španije, koja je aktuelni evropski šampion.

"Tačno je da je Španija jedna od najboljih ekipa na svetu, u Evropi je pokazala i dokazala i jedan neverovatan skup talenta na jednom mestu. Jedna superiornost u tehničkom smislu. Tamo ne postoji nijedan igrač, uključujući i golmana koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Jedna fudbalska moć, imali su generacije iza ove koje su bile, ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez posle SP da regeneriše španski tim, dala je rezultate", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije će 5. septembra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu dočekati Španiju u meču prvog kola grupe A4 Lige nacija.

Španija će na ovom meču igrati bez Rodrija i Alvara Morate, kao i golmana Unaija Simona.

Veljković i Maksimović zbog povreda ne igraju za Srbiju protiv Španije i Danske

Miloš Veljković i Nemanja Maksimović neće biti na raspolaganju fudbalskoj reprezentaciji Srbije za mečeve protiv Španije i Danske u Ligi nacija, saopštio je danas selektor "orlova" Dragan Stojković.

"Veljković i Maksimović su se zbog povreda vratili u klubove i neće biti na raspolaganju za Španiju i Dansku. Pod znakom pitanja je i Aleksa Terzić", izjavio je danas Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Stojković na mečevima protiv Španije i Danske neće moći na računa ni na Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, koji su ranije otkazali zbog povreda, dok Dušan Vlahović neće igrati na prva dva meča u Ligi nacija zbog privatnih problema.

"Ovo će biti šansa nekim igračima da debituju, i to u kakvoj utakmici, protiv Španije, prvaka Evrope", dodao je Stojković.

Saučešće porodici Bore Đorđevića, imao sam čast da ga poznajem

Dragan Stojković uputio je danas saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti rok pesnika, kantautora i frontmena benda "Riblja čorba".

"Napustio nas je jedan velikan danas, saučešće porodici. Imao sam privilegiju da ga poznajem", rekao je Stojković u Staroj Pazovi na početku konferencije za medije uoči utakmice Lige nacija protiv Španije.

Bora Đorđević je preminuo danas u 72. godini nakon duge i teške bolesti u bolnici u Ljubljani.

Fudbalska reprezentacija Srbije će sutra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu dočekati Španiju u meču prvog kola grupe A4 Lige nacija.