27. septembar 2024 13:04

Fudbalski klub Barselona se neće žaliti, definitivno bez navijača protiv Zvezde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbalski klub Barselona se neće žaliti, definitivno bez navijača protiv Zvezde

Foto: AP Photo/Joan Monfort

BARSELONA  - Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da se neće žaliti na kaznu koju joj je danas izrekla Evropska fudbalska unija (UEFA) pa će definitivno biti bez podrške navijača u meču protiv Crvene zvezde 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić".

"FK Barselona saopštava je da je dobio sankciju od 10.000 evra od UEFA i zabranu prodaje ulaznica za odlazak na utakmicu Lige šampiona zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmice prvog kola Lige šampiona koja je odigrana u Monaku 19. septembra. Klub obaveštava javnost da će ispoštovati i primeniti sankciju u četvrtom kolu Lige šampiona kad će ekipa igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu 6. novembra. Barselona će nastaviti da refundira cenu ulaznice svim navijačima koji su je već kupili", stoji na početku saopštenja.

Dodaje se da Barselona odbija bilo kakvu vrstu opravdanja za nasilje i da će, kao što je navedeno u članovima 3 i 4 svog Statuta, obezbediti zaštitu i promociju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koja je uključena u Međunarodnu povelju o ljudskim pravima koju su proglasile Ujedinjene nacije.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa