7. oktobar 2024 11:17

Stojković: Očekujem da se Vlahović i Sergej priključe reprezentaciji u novembru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stojković: Očekujem da se Vlahović i Sergej priključe reprezentaciji u novembru

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

STARA PAZOVA  - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje da se Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić priključe nacionalnom timu na novembarskim mečevima u Ligi nacija.

Vlahović i Milinković Savić će propustiti predstojeće duele protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

"Njihov nedolazak oba puta je zajednički dogovor. Naravno da smo razgovarali. Obavljeni su razgovori sa Vlahovićem. Ostaje ono što je bilo i pre mesec dana. Porodični problemi u koje ja ne želim da ulazim. Jedino vreme kada može da im se posveti jeste kada ima reprezentativna pauza. Ono što je jako bitni, niti je problem FSS, niti reprezentacija, niti selektor", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

"Što se tiče Sergeja, takođe smo razgovarali, doneli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin. Isključiv dogovor između mene i njih. Mislim da za sledeće okupljanje neće biti problema. I sa Mitrovićem sam razgovarao, uvek to uradim pre objavljivanja spiska. Pre svega što želim da znam u kakvom stanju. Dobijem direktnu informaciju. Posle toga se igrači stave na spisak ili ne. Bilo bi ružno da ih stavim na spisak i oni ne dođu. Mitrović je potvrdio da se odlično oseća, da nema problem sa zadnjom ložom. Daleko je bolja situacija nego što je bilo prethodnih dana", naveo je Stojković.

Živković propušta mečeve u Ligi nacija,Ilić i Vanja na dodatnim pregledima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je danas da ima problema sa povredama igrača uoči mečeva sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija.

Fudbaleri Srbije su danas u Staroj Pazovi počeli pripreme za predstojeća dva duela u Ligi nacija.

Stojković je rekao da će Adrija Živković sigurno propustiti utakmice protiv Švajcarske i Španije, dok će Ivan Ilić i Vanja Milinković biti na dodatnim pregledima posle kojih će biti poznato da li će moći da igraju u naredna dva meča u Ligi nacija.

Selektor Srbije je podsetio da su ranije zbog povreda sa spiska otpali Petar Ratkov i Srđan Babić.

Apelujem da se meč odigra u fer-pleju, Džaka svestan da je veliki igrač

Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje da se meč protiv Švajcarske bude odigran u fer-pleju i dodao da je Granit Džaka svestan da je veliki igrač.

Fudbaleri Srbije dočekaće u subotu od 20.45 časova u Leskovcu selekciju Švajcarske u trećem kolu grupe A4 Lige nacija.

Raniji dueli dve selekcije obilovali su provokacijama.

"Verujem da ljudi znaju tu prošlost i provokacije. Ja apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju, na način na koji bi ekipe trebalo da odigraju, da ponašanje sa tribina bude na visokom nivou, kao i ponašanje igrača", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Realnost je da Zvezda pobedi Partizan, a Inter šampiona Srbije

Selektor Dragan Stojković izjavio je danas da je realnost da Crvena zvezda pobedi Partizan, a Inter da savlada šampiona Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde su 23. septembra na stadionu u Humskoj pobedili Partizan rezultatom 4:0 u 174. večitom derbiju.

Šampion Srbije je prošle nedelje u drugom kolu Lige šampiona poražen u Milanu od ekipe Intera 4:0.

"Nisam iznenađen. Pratio sam večiti derbi. Gledao sam Andriju Maksimovića, to me je zanimalo. Realnost je takva, niti ko treba da se čudi, nije na meni da komentarišem, ali velika je razlika u mnogim stvarima i pobeda Zvezde se nije dovodila u pitanje. Potpuno zaslužena pobeda na kraju krajeva. Daleko su bolji tim, roster igrača koji imaju na klupi i terenu, ide njima u prilog. Tako da je to jedna realnost, kao što je realnost da Inter pobedi Zvezdu, iako se borila, želela, htela, kvalitet je potpuno na strani protivnika", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi na početku priprema selekcije Srbije za mečeve protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

U A diviziji Lige nacija nema lakih utakmica, Švajcarska je kvalitetan tim

Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje teške utakmice protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

Fudbaleri Srbije počeli su danas u Staroj Pazovi pripreme za naredna dva duela u Ligi nacija.

"Imamo dve teške i važne utakmice - Švajcarska i Španija. U A diviziji nema lakih utakmica, Švajcarska je solidna ekipa, kada to kažem, mislim da imaju kontinuitet i da su kompaktni, imaju kvalitete koji su potrebni - tehnika, brzina, shvatanje modernog fudbala. Ima kvalitetnih igrača, Džaka je veliki igrač, od koga zavisi ritam igre švajcarske ekipe, potom Frojler u sredini terena, imamo Embola, Ridera, Vargasa nema zbog povrede. Verujem da će Endoj doći na tu poziciju, od Abišera, Akanđija... Nema Zomera, ali tu je Kobel koji brani za Dortmund. Imaju tri-četiri promene, neki su se oprostili, kao Zomer ili Šer, ali je to kvalitetna ekipa, sinoć smo dodatno sa stručnim štabom gledali taj njihov meč sa Danskom. Ne govorim to slučajno, to je kompaktna ekipa koja svakom može da napravi problem", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku u trećem kolu grupe A4 Lige nacija.