8. april 2023 13:19

Priština zabranila sportske aktivnosti klubovima na KiM bez licence tzv. Kosova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Priština zabranila sportske aktivnosti klubovima na KiM bez licence tzv. Kosova

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

BEOGRAD - Pojedinim sportskim klubovima na Kosovu i Metohiji stigao je dopis iz policije tzv. Kosova kojim se zabranjuju sportske aktivnosti klubovima koji nisu licencirani po takozvanom kosovskom sistemu, potvrdio je danas za Tanjug predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević.

U dopisu, koji je stigao klubovima iz Kosovskog Pomoravlja koji se takmiče u Okružnoj ligi a u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti koje ne organizuju tzv. Olimpijski komitet Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po takozvanom kosovskom sistemu. 

Uljarević kaže da im je policija zapretila privođenjem organizatora i učesnika utakmica

 

FSS: Pružićemo maksimalnu podršku FS KiM uz saradnju sa državnim organima

Fudbalski savez Srbije (FSS) pružiće maksimalnu podršku FS KiM nakon što su vlasti tzv.

Kosova zabranile organizaciju utakmica koje nisu pod njihovim patronatom.

"Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnostima i po ovom pitanju usko i intezivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije", poručili su iz FSS.

Lazić: I šahovskim klubovima na KiM zabranjen rad

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić saopštio je danas da se i šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje rad ako se ne registruju u Prištini.

U dopisu tzv. Kosovske policije koji je stigao pojedinim sportskim klubovima na KiM, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti koje ne organizuju Olimpijski komitet takozvanog Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po tzv. kosovskom sistemu.

Lazić je naveo da je i šahovskim klubovima sa KiM zabranjen rad.