26. oktobar 2023 17:21

Zečević: Spremni smo za meč sa Poljskom, imaće posebnu draž

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zečević: Spremni smo za meč sa Poljskom, imaće posebnu draž

Foto: shutterstock.com/Bplanet, ilustracija

KATOVICE - Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević izjavio je danas da je njegov tim spreman za meč sa Poljskom u meču B3 grupe Lige nacija.

Srbija će sutra od 17.45 časova gostovati selekciji Poljske.

"Spremni smo za okršaj sa Poljskom. Ova utakmica ima posebnu draž, jer ćemo igrati na zaista sjajnom terenu. Devojke jedva čekaju da istrče na teren i da počne utakmica", izjavio je Zečević, prenosi zvanični sajt FSS.

On je istakao da je atmosfera u ekipi sjajna.

"Zajedno smo 11 meseci, odigrali sedam utakmica, uz skor od šest pobeda i jednim nerešenom rezultatom. Moramo da održavamo taj nivo, da se ne zadovoljavamo sitnim stvarima, već da svakim danom napredujemo što više, kako bismo ostvarili dobre rezultate u Ligi nacija, a kasnije i u kvalifikacijama za šampionat Evrope", dodao je selektor Srbije.

Srbija je prva na tabeli grupe B3 sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Poljska.

"Uvek imamo više planova za različite situacije i šta činimo u istim. Tipičan primer je utakmica protiv Ukrajine, gde smo se brzo preokrenuli na poluvremenu i pruzeli utakmicu u našu korist, ali se iskreno nadam da nam se takve stvari više neće ponavljati. Ova ekipa ima pobednički mentalitet i zna kako da se vrati u meč i pored lošeg starta ili negativnog rezultata na početku utakmice, pokazale su to više puta. Naš glavni adut pred sutrašnji duel jeste taj što su devojke maksimalno fokusirsane, dišu i razmišljaju kao jedno i to je ono što nas raduje", zaključio je selektor Dragiša Zečević.