8. novembar 2023 18:02

Marin: Neće biti velikih promena, i dalje verujem u ovaj tim Crvene zvezde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marin: Neće biti velikih promena, i dalje verujem u ovaj tim Crvene zvezde

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Tehnički direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Marko Marin izjavio je danas da neće biti velikih promena u igračkom kadru njegovog tima i dodao da i dalje veruje u ovaj tim "crveno-belih".

Crvena zvezda je sinoć na svom terenu poražena od Lajpciga 2:1 u meču četvrtog kola grupe G LŠ. Mančester siti je prvi na tabeli sa 12 bodova, dok je Lajpcig drugi sa devet. Ova dva kluba igraće u osmini finala LŠ.

Crvena zvezda i Jang Bojs imaju po bod, a ova dva tima će se do kraja grupne faze LŠ boriti za treće mesto na tabeli koje vodi u Ligu Evrope. "Crveno-beli" će u narednom kolu LŠ gostovati Jang Bojsu.

"Za nas je LŠ završena. Sada nam je fokus, pre svega, na domaćem prvenstvu. Očekujem da na tom polju izgledamo sigurnije i da dominantnije igramo te mečeve. Fokus mora da nam bude na gostovanju u Pančevu, potom i na ostalim mečevima u prvenstvu, jer verujem da do kraja jesenje polusezone možemo da se vratimo na prvo mesto. Isto tako, kao što su bila i predviđanja, čeka nas veliko finale u Bernu. Verujemo da ćemo se podići posle zimske pauze, da će igrači namestiti glave za najbitniji period sezone", izjavio je Marin za Mocartsport.

On je istakao da i dalje veruje u ove igrače Crvene zvezde.

"Ono što smo hteli ove godine u LŠ, to smo i videli. Bili smo konkurentni u pojedinim delovima meča sa Lajpcigom... Tu je, realno, napravljen pomak. Ali sada je isto vreme da se napravi pomak, pre svega, kada je reč o izdanjima u domaćoj ligi. Da sve to izgleda bolje... U isto vreme tačno znamo šta nam nedostaje za dodatni iskorak. Radimo na tome...", naveo je Marin.

Tehnički direktor Crvene zvezde je dodao da neće biti velikih promena u igračkom kadru njegovog kluba.

"Neće biti sigurno kao letos, kada je došao dvocifren broj igrača. Ostali su samo neki detalji da budemo još bolji. Stvarno verujemo u ovaj tim", dodao je Marin.

Marin je istakao da nije pričao detaljno sa trenerom "crveno-belih" Barakom Baharom o meču protiv Lajpciga.

"Nismo to uradili, a i očekujem da bude fokusiran na naredne utakmice u prvenstvu. Bilo je pozitivnih stvari u našoj igri. Posle onakvog prvog poluvremena svidela mi se reakcija ekipe i stručnog štaba u nastavku. Iskoristili smo impuls sa tribina i igrali ofanzivno. Ljudi na stadionu su prepoznali koliko nam je bilo teško", naveo je on.

Crvena zvezda se nalazi na drugom mestu na tabeli Superlige Srbije sa šest bodova manje od prvoplasiranog Partizana. "Crveno-beli" će u 15. kolu SLS u subotu gostovati Železničaru u Pančevu.

On je prokomentarisao i igru Koste Nedeljkovića i Šerifa Ndiajea na meču sa Lajpcigom. Nedeljković i Ndiaje su igrali u drugom poluvremenu.

"Malo je igrača koji nisu proslavili punoletstvo, a igraju u Ligi šampiona. Letos smo pričali da bi Kosta trebalo da bude naš projekat. Odlično je ušao u igru, nije se bojao. Išao je ka napred. Deluje da smo dobili domaćeg beka, koji bi u budućnosti mogao da bude interesntan reprezentaciji Srbije. Samo on je još na početku, tek treba da se razvije", zaključio je Marin.