9. novembar 2023 19:15

Murinjo: Uvek poštujem protivnike, svaka utakmica mora da se shvati ozbiljno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Murinjo: Uvek poštujem protivnike, svaka utakmica mora da se shvati ozbiljno

Foto: LaPresse via AP/Alfredo Falcone

RIM - Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo izjavio je danas da uvek poštuje protivnike i uporedio svoje kvalitete i broj trofeja sa šefom stručnog štaba Lacija Maurisijem Sarijem, prenosi Jurosport.

Roma će igrati 12. novembra protiv Lacija u meču 12. kola Serije A, a prepucavanja trenera dva kluba traju danima.

Murinjo je prvo rekao da je Lacio u prednosti pred rimski derbi, jer je njegova utakmica protiv Fejenorda u Ligi šampiona dva dana ranije u odnosu na utakmicu Rome protiv Slavije, koja se igra večeras u Pragu u Ligi Evrope.

Sari je na to odgovorio da njegova ekipa mora da ide "u rat" protiv holandske ekipe, a da Romu u Pragu čeka "prijateljska" utakmica, pošto će Murinjo moći da odmori nekolicinu igrača. Lacio je u utorak u Rimu pobedio Fejenord 1:0.

"Ako bi neko trebalo da se oseća uvređeno to je Slavija iz Praga, a ne ja. Kao da Slavija nema kvalitet. Uvek poštujem moje protivnike. Možda je to razlika između trenera koji je osvojio 26 titula i onog koji je jedva išta osvojio, takva vrsta mentaliteta", rekao je Murinjo.

Roma je sedma na tabeli sa 17 bodova, dok je Lacio deseti sa 16.

"Svaka utakmica mora da se shvati ozbiljno, nema prijateljskih. Voleo bih da čujem reakciju Serije A, pošto je to bila objektivna i direktna kritika. Sačekaću", dodao je portuglaski trener.