30. novembar 2023 20:44

Fudbaleri TSC-a poraženi od Vest Hema u petom kolu Lige Evrope

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri TSC-a poraženi od Vest Hema u petom kolu Lige Evrope

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

BAČKA TOPOLA - Fudbaleri TSC-a poraženi su večeras u Bačkoj Topoli od ekipe Vest Hema rezultatom 1:0 (0:0) u meču petog kola grupe A Lige Evrope.

Fudbaleri TSC-a su u prvom poluvremenu imali nekoliko šansi, ali Uroš Milovanović, Ifet Đakovac i Aleksandar Ćirković nisu uspeli da savladaju Lukaša Fabijanskog. U drugom poluvremenu igralo se uglavnom na sredini terena, a meč je rešen u samom finišu. Pobedu gostima doneo je Tomaš Souček, koji je u 89. minutu zatresao mrežu domaćeg tima.

TSC je i pored poraza zadržao šansu da nastavi takmičenje u evropskim kupovima. Ekipa iz Bačke Topole će u poslednjem kolu morati u gostima da pobedi Olimpijakos ako želi da na proleće igra u nokaut fazi Lige konferencija.

U drugom meču petog kola grupe A, fudbaleri Frajburga savladali su večeras na svom terenu Olimpijakos rezultatom 5:0. Tri gola za nemački klub postigao je Mihael Gregorič, koji se upisao u strelce u trećem, osmom i 36. minutu. Po jednom pogodak su dali Kilijan Sildilija u 42. i Ricu Doan u 77. minutu.

Prvo mesto na tabeli grupe A drži Frajburg sa 12 bodova, koliko ima i drugoplasirani Vest Hem. Ova dva kluba izborila su plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Prvoplasirana ekipa će izboriti direktan plasman u osminu finala LE, dok će drugoplasirani tim igrati u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Olimpijakos je na trećoj poziciji sa četiri boda, dok je TSC poslednji sa samo jednim bodom. Trećeplasirani tim iz grupne faze LE će igrati u šesnaestini finala Lige konferencija.

Poslednje kolo je na programu 14. decembra, a sastaće se: Vest Hem - Frajburg i Olimpijakos - TSC.