16. decembar 2023 20:43

Kiks pred derbi, fudbaleri Partizana remizirali protiv kragujevačkog Radničkog

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kiks pred derbi, fudbaleri Partizana remizirali protiv kragujevačkog Radničkog

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana remizirali su kod kuće protiv kragujevačkog Radničkog rezultatom 3:3 u meču 19. kola Superlige Srbije, čime su pred utakmicu protiv Crvene zvezde u sredu napravili zaostatak od dva boda za večitim rivalom.

Već u drugom minutu Aldo Kalulu je propustio fenomenalnu šansu da dovede Partizan u vođstvo, a kazna je stigla veoma brzo. Za samo devet minuta, od 7. do 16. Radnički je poveo 2:0. Prvo je strelac bio Matija Gluščević, a asistent Ljubiša Pecelj, a zatim je Bojan Adžić spojio sa golom Činedua Žofrija.

Uspeo je Partizan da izjednači do kraja poluvremena. U 39. minutu je Mateus Saldanja dao gol posle dodavanja Kalulua, a onda je u 44. poravnao Bibras Natho prelepim golom iz slobodnog udarca.

U 62. minutu posle asistencije VAR sobe opravdano je poništen gol Saldanje zbog ofsajda, a u 74. minutu Radnički je ponovo poveo, katastrofalnu grešku defanzivaca Partizana kaznio je Milan Vidakov.

U 87. minutu rezervista Kristijan Belić je izjednačio na 3:3, ali nije uspeo Partizan da stigne do potpunog preokreta u nadoknadi.

Partizan je sad drugi sa 44 boda, dva manje od lidera Crvene zvezde, koju dočekuje u sredu od 18 časova, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, u zaostalom meču 9. runde.