23. januar 2024 21:30

Laporta: FS Španije mora da preduzme mere nakon utakmice Reala i Almerije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Laporta: FS Španije mora da preduzme mere nakon utakmice Reala i Almerije

Foto: AP Photo/Bernat Armangue

BARSELONA - Predsednik fudbalskog kluba Barselona Žoan Laporta izjavio je da FS Španije mora da preduzme mere nakon utakmice Reala i Almerije.

Fudbaleri Reala u nedelju su nakon preokreta savladali Almeriju sa 3:2, dok su meč obeležile sudijske odluke i intervencije VAR sistema.

Laporta je istakao da je podneo zvaničnu žalbu predsedniku Fudbalskog saveza Španije Pedru Roki.

"Rekao sam predsedniku Saveza da je neophodno da preduzmu neke mere. Sudijska organizacija zavisi od Fudbalskog saveza Španije. Odgovorio mi je da je prošlost sada prošlost i da planiraju da preduzmu akciju po tom pitanju. Kazao mi je i da sudije ne osećaju pritisak ni sa jedne strane. Imam apsolutno poštovanje prema sudijskom timu i rekao sam da govorim potpuno iskreno. Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju i ako se tako nastavi, biće nam veoma teško da ostvarimo svoje ciljeve", istakao je Laporta za ''Mundo deportivo''.

Dodaje da postoji niz poena koje je Real osvojio na osnovu sudijskih odluka.

"Moram li da kažem da smo navikli na ovo? Uvek smo se borili protiv stihije, ali ovoga puta su bili previše očigledni i zato smo se žalili Savezu. Pre svega brinem za moral naših igrača, jer sam na kraju utakmice protv Betisa, gde smo odigrali dobru utakmicu i bili ponosni, video da su igrači zabrinuti šta dogodilo na Bernabeu. Naravno, kao klub, moramo da preduzmemo akciju po tom pitanju", zaključio je Laporta.