31. mart 2024 22:28

Željko Obradović: Budućnost odigrala dobru utakmicu, detalji odlučili meč u Podgorici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željko Obradović: Budućnost odigrala dobru utakmicu, detalji odlučili meč u Podgorici

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

PODGORICA - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da su detalji odlučili meč sa ekipom Budućnosti u 25. kolu regionalne ABA lige.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima podgoričku Budućnost rezultatom 89:83.

"Izuzetna utakmica u izvanrednoj atmosferi. Na prvom mestu, želim da se zahvalim svim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprinstvu. To je ono čemu i mi težimo svaki put kada Budućnost gostuje u Beogradu, želimo da im vratimo na isti način. Smatram da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja i korektnosti svih aktera. Evidentno je da je utakmica odlučena u poslednjih par poseda, gde smo odigrali ta dva poslednja napada. Šut Zeka Ledeja koji je bio izuzetno težak i koji je napravio razliku...", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

"Nakon toga je odbrana odigrana skoncentrisano. Mali, sitni detalji su odlučili u jednoj dobroj košarkaškoj utakmici", dodao je trener Partizana.

Partizan je pre tri dana na svom terenu poražen od Olimpijakosa rezultatom 74:69 u meču 32. kola Evrolige. "Crno-beli" će u četvrtak gostovati Albi u utakmici 33. kola najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Igramo u takvom ritmu i to je tako. Izostanak Ledeja je bio osetan kao što se vidi, sve je stvar koncentracije. Mislim da je Budućnost igrala zaista dobru utakmicu", naveo je Obradović.

Trener Partizana je istakao da je bio nezadovoljan učinkom igrača sa klupe.

"Recept je da svi budu na nivou. Igrali smo protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana, a učinak svih igrača sa klupe je bio samo tri poena. Košarka ne može da se igra samo sa pet igrača. Igrači moraju da shvate da nije samo koš jedini segment. Ima ih puno. Nekima sam zakazao trening sutra, pravo sa aerodroma kada stignemo, da vidimo šta se dešava", istakao je Obradović.

Partizan je trijumfom protiv Budućnosti obezbedio drugo mesto uoči početka plej-ofa regionalnog takmičenja. Parovi četvrtfinala plej-ofa ABA lige biće poznati po završetku regularnog dela takmičenja.

"Sve bi trebalo da se radi korak po korak, imamo mi i utakmice Evrolige gde nas očekuje borba za plej-of. Dolazi često do ispražnjenosti, kao što se nama desilo prošle godine posle Reala. Trebalo bi poštovati svakog protivnika", zaključio je Obradović.