24. maj 2024 11:52

Spektakularno finale futsal lige Srbije: FON Banjica i Loznica "biju bitku" za titulu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Spektakularno finale futsal lige Srbije: FON Banjica i Loznica "biju bitku" za titulu

Foto: KMF FON Banjica

BEOGRAD - Finalna serija Prve futsal lige Srbije između ekipa FON Banjica u Loznica je u toku, a posle prve dve utakmice rezultat je 1:1 u pobedama.

Lozničani, dvostruki uzastopni šampioni, su u prvom meču napravili "brejk" pobedom 3:1, ali je ekipa iz Beograda u drugom duelu slavila 5:2 i izjednačila rezultat.

Serija se igra do tri pobede, a naredna dva meč igraće se u Loznici, a eventualna majstorica u Beogradu.

FON Banjica i Loznica su bez dileme dve najkvalitetnije ekipe u državi sačinjene od sadašnjih i bivših reprezentativaca, predvođeni trenerima, legendama ovog sporta, sa jedne strane Igor Šošo, a sa druge Marko Perić.

Za FON Banjica igraju Mladen Kocić, po mnogima najbolji srpski futsaler, zatim trenutno najbolji igrač nacionalnog tima Strahinja Petrov, iskusni čuvar mreže Nikola Josimović, Vladjmir Lazić, kapiten Pavle Pešić, Uroš Krasnić...

Okosnicu lozničkog tima čine brazilski futsaleri Džon Lenon i Eduard Mašado, zatim mlada nada u usponu Đorđe Rosić, a stub i najjača karika je trenutno najbolji golman Srbije i kapiten ove ekipe Jakov Vulić

Put do finala nije bio lak ni za jednu ni za drugu ekipu, posebno za beogradski klub, koji je zbog plasmana u regularnom delu (četvrta pozicija) morao u doigravanje za finale da krene od četvrtfinala, gde je u toj seriji sa 2-0 preskočio KMF Novi Pazar.

Istim rezultatom u polufinalnoj seriji savladana je ekipa Vranja, koja je nakon regularnog dela zauzela prvo mesto na tabeli.

Sa druge strane Lozničani su, bar na papiru trebalo da imaju lakši put, ali su zakomplikovali polufinalnu seriju, jer su morali da igraju majstoricu protiv "Winter sporta" iz Niša.