17. jun 2024 13:13

Miloš Vazura: Bilo je istovremeno i mnogo teško i mnogo lako vratiti Stanojevića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vazura: Bilo je istovremeno i mnogo teško i mnogo lako vratiti Stanojevića

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura rekao je danas da je istovremeno bilo i mnogo teško i mnogo lako vratiti Aleksandra Stanojevića na mesto trenera i istakao da će se mnogo više o transferima u prelaznom roku znati u narednih 15 dana.

Vazura je u obraćanju medijima u Sportskom centru Teleoptik, gde su danas počele pripreme ekipe za novu sezonu, osvrnuo na prethodnu sezonu.

"Pre svega, zahvaljujem se Igoru Duljaju i Albertu Nađu. Imali smo dve teške godine iza sebe. Nažalost, prošle sezone smo od situacije da se borimo za titulu, došli do potpuno drugih okolnosti izgubivši mnogo bodova. To ne sme da se dešava Partizanu, zato smo doveli trenera koji je za mene najbolji u Srbiji i ugovorom na tri godine obezbedili stabilnost. Stanojević je najveće pojačanje iz moje perspektive, ali ćemo dovoditi i igrače", rekao je Vazura.

Objasnio je zašto je bilo istovremeno i mnogo teško i mnogo lako dovesti Stanojevića.

"Veliki je partizanovac i sa te strane je bilo lako, ali je situacija oko kluba komplikovana. Ipak, presudilo je što je veliki navijač Partizana", podvukao je Vazura.

Generalni direktor Partizana je zatim govorio o prelaznom roku.

"Kad su igrači u pitanju, prošle sezone smo angažovali 15, 16 fudbalera i okosnica će biti zadržana, međutim sigurno će doći još četiri ili pet fudbalera. Đorđe Jovanović je već tu, a očekujemo bar još četiri igrača. Trener želi da ima formiran tim što pre, ali klubovi u ovom periodu godine odugovlače i traže više novca. Imamo igrače sa kojima pregovaramo već duže vreme i očekujem da neki transferi budu realizovani već u narednim danima", dodao je Vazura.

Ne krije Vazura da će biti i odlazaka.

"Prelazni rok je živa stvar. Razgovarali smo sa Mateušom Saldanjom i dogovorili da bude fokusiran na tim do kraja evropskih kvalifikacija. Imamo interesovanje za njega, ali i za druge igrače. Ipak, prelazni rok nije praktično ni počeo i ima vremena. Očekujem da će se oko odlazaka i dolazaka znati više za oko 15 dana", dodao je Vazura.

Na pitanje novinara koliko će Partizan zaraditi od prodaja igrača, Vazura je rekao da "nije vidovit kao njegov kolega iz Crvene zvezde koji najavljuje koliko će profitirati".

"Kad prodamo igrača obelodanićemo. Svakako, biće prodaja i to bolje nego što smo planirali", rekao je Vazura i dodao da će tokom sledeće nedelje doći do određenih kadrovskih promena u rukovodstvu.

Na kraju se čelnik Partizana osvrnuo i na proteste navijača. Više od pet hiljada navijača se u nedelju okupilo u centru Beograda i zahtevalo smenu uprave.

"Ne želim da komentarišem proteste, ali kada se već to od mene traži, žao mi je što se to dešava. Nadam se da će se stav u nekom trenutku promeniti. Navijači koji protestuju imaju svoje metode, međutim organi kluba su izabrani legalno. Postoji Skupština kluba", zaključio je Vazura.