20. jun 2024 18:35

Luka Jović u 95. minutu doneo bod Srbiji protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luka Jović u 95. minutu doneo bod Srbiji protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

MINHEN  -  Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Slovenija je povela golom Žan Karničnika u 69. minutu. Izjednačenje Srbiji doneo je Luka Jović u petom minutu nadoknade vremena.

U drugom meču drugog kola grupe C, od 18 sati igraće Danska i Engleska.

Engleska je prva na tabeli sa tri boda, Slovenija ima dva, a Danska i Srbija po jedan.

Srbija će u trećem kolu 25. juna igrati protiv Danske, dok će se Slovenija istog dana sastati sa Engleskom.

Dragan Stojković: Ne predajemo se, daćemo sve od sebe na meču sa Danskom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim dati sve od sebe na meču protiv Danske u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, to je fudbal, čestitam momcima na mentalitetu pre svega, na jakom karakteru, to im govorim od prvog dana, da nikada nije kraj. Drago mi je zbog Jovića", rekao je Stojković posle meča za RTS.

On je istakao da je Slovenija disciplinovan tim.

"Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama da iskoriste prostor iza naše odbrane. Naša odbrana je bila na visokom nivou, koncentracija maksimalna, velika borba, sa te strane pružili smo ono što smo mogli u ovom momentu. Slovenci su na fizičkom planu spremna ekipa, mislim da smo uspeli da stvorimo veliki broj šansi... Uputili smo preko 14 udaraca na gol, to je naša opredeljenost da postignemo gol, da kreiramo šanse i da igramo ofanzivan fudbal", dodao je Stojković.

Matjaž Kek: Ponosan sam na igrače, odigrali su junački meč protiv Srbije

 Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek izjavio je danas u Minhenu da je njegov tim odigrao junački meč protiv Srbije u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C.

Slovenija je povela 1:0 u 69. minutu pogotkom Žana Karničnika, ali je Luka Jović golom u petom minutu nadoknade vremena doneo bod Srbiji.

"Sigurno da je razočaranje kad primite gol u sudijskoj nadoknadi. Šteta zbog tog poslednjeg udarca, sve smo učinili kako je potrebno. Nekad ti sport uzme na taj način, pa će sigurno ovim igračima vratiti. Odigrali su junačku utakmicu. Jeste razočaranje, ali sam ponosan na naše igrače", rekao je Kek posle meča za RTS.

Aleksandar Mitrović: Daćemo sve od sebe da pobedimo Dansku

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim dati sve od sebe da dobije meč protiv Danske u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C.

"Mislim da smo u meču ušli defanzivnije. Slovenci su jako dobro ušli u meč, jako dobro su nas skautirali, pravili su višak po strani. U prvom poluvremenu su bili bolji, imali smo i mi neke polušanse. Drugo je bilo bolje, dominirali smo, primili smo gol samo kako mi znamo da primimo. Zaslužili smo bar bod. Fer rezultat i bod, koji je velik kao kuća", izjavio je Mitrović za TV Arena sport.

"Tu smo da damo maksimum, imamo vremena da se oporavimo. Moraću par poziva da obavim pred tu poslednju utakmicu. Pomoć Engleza da odigraju najbolje što mogu. Da se spremimo i da pokušamo da damo sve od sebe i dobijemo utakmicu protiv Danske", rekao je Mitrović.

Jović posle meča sa Slovenijom: Daćemo sve od sebe da pobedimo Dansku

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Jović izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim ići na pobedu protiv Danske u poslednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C.

Slovenija je povela 1:0 u 69. minutu pogotkom Žana Karničnika, ali je Jović gol u petom minutu nadoknade vremena doneo bod Srbiji.

"Uspeli smo da izvučemo bod na kraju koji će nam značiti jer ćemo imati za šta da se borimo u poslednjoj utakmici protiv Danske", rekao je Jović posle meča za RTS.

Navijač Srbije ušao na teren, obezbeđenje ga savladalo

Navijač Srbije ušao je na teren tokom drugog poluvremena meča sa Slovenijom u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Minhenu, ali su ga pripadnici obezbeđenja brzo savladali.

On je ušao na teren kod gola slovenačkog golmana Jana Oblaka, dok je lopta bila na drugoj strani igrališta, ali sudija Ištvan Kovač nije prekidao meč.