20. jun 2024 20:44

Tomislav Sivić: Fudbalere Srbije očekuje zahtevna utakmica protiv Danske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Sivić: Fudbalere Srbije očekuje zahtevna utakmica protiv Danske

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Fudbalski trener Tomislav Sivić izjavio je večeras da reprezentaciju Srbije očekuje veoma zahtevna utakmica protiv selekcije Danske u trećem kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su ranije danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C na EP.

"Sa trenerske tačke gledišta moramo da kažemo da je Slovenija sjajno pripremila utakmicu, izašla nam je u visoki presing na koji mi nismo imali odgovor, pošto igramo dosta sporo iz te zadnje linije. Oni su to lagano rešavali, to je za nas bio veliki problem skoro ceo meč. Mnogo smo se nervirali, ali kraj je bio srećan", rekao je Sivić za Tanjug.

On je istakao da fudbaleri Srbije moraju da izvuku pouke iz meča sa Slovenijom.

"Trebalo bi malo brže da igramo. Trebalo bi da budemo konkretniji i smisleniji u početku napada u otvaranju igre. Ako već igramo sa dva špica, moramo da napravimo igru da napadamo sa boka, jer su tada naša dva špica opasna, ako je to to opredeljenje. Ako je opredeljenje tranzicija, onda moramo da pronađemo neke brže igrače koji su sposobni da nam to donesu", dodao je Sivić.

U drugom meču drugog kola grupe C, selekcije Engleske i Danske odigrale su 1:1.

Srbija će u poslednjem, trećem kolu grupe C 25. juna igrati protiv Danske, dok će se Slovenija istog dana sastati sa Engleskom.

"Moramo da budemo konkretni i da reagujemo brzo, da pronađemo energiju, da pronađemo tu brzinu koja će nam biti potrebna protiv Danske, koja je bolja ekipa od Slovenije. Danska igra moderan fudbal, koji je demonstrirala protiv Engleske. Moraćemo da pronađemo tu energiju i taj sistem da bi mogli da budemo konkurentni u toj utakmici, jer sa ovom današnjom igrom i pored najbolje volje ne možemo da budemo previše pozitivni", rekao je Sivić.

Engleska je prva na tabeli grupe C sa četiri boda, dok Slovenija i Danska imaju po dva. Srbija je poslednja sa jednim bodom.

Sivić je naveo da Srbiju očekuje veoma zahtevan meč protiv Danske.

"Naravno da mi imamo taj kvalitet kada se poslože sve kockice. Mi svi živimo u nadi da to bude što pre, da to bude za pet dana. Da mi na naše srce, ponos i inat napravimo rezultat kao što je to uradila omladinska selekcija Srbije na Novom Zelandu", istakao je Sivić i dodao da je siguran da će Srbija ići na pobedu protiv Danske.