21. jun 2024 14:33

Stojković: Mi rešavamo svoju sudbinu, Danska nije nepobediva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stojković: Mi rešavamo svoju sudbinu, Danska nije nepobediva

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

AUGSBURG - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da njegova ekipa sama rešava svoju sudbinu i da Danska nije nepobediva.

Srbija je juče u drugom kolu grupe C na EP odigrala nerešeno 1:1 sa Slovenijom.

"Utisci su pomešani, mogli smo da izgubimo, a nismo izgubili, a opet sa druge strane smo učinili sve da pobedimo, ali nije došlo do toga, jer smo u toj realizaciji nismo bili na nivou. Stvoren je veliki broj šansi, što je dobro na turniru, na jakom takmičenju, ali nekada kada vidite praktično loptu u mreži, ne mora tako i da se desi. Jedan mnogo važan gol, jedan rezultat mnogo važan za nas, jer i dalje ostajemo u igri, a svesni činjenice da ako želimo, a želimo, da idemo napred, mi moramo jednu utakmicu da pobedimo. Da li je Engleska, Slovenija ili Danska. Jedan gol koji je došao u poslednji čas i koji nas ostavlja u trci za taj prolaz", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Reprezentaciji Srbije za plasman u osminu finala potrebna je pobeda u poslednjem kolu protiv Danske 25. juna.

"Danska je dobra u svakom slučaju, oni su standardno na tom nekom nivou što se tiče učešća na EP i SP, ekipa je s kojom može da se igra, niti su nepobedivi, niti su nedodirljivi, mi imamo svoju kalkulaciju, svojum atematiku i učinićemo sve da rešimo u svoju korist. Neće biti lako, kao što nije bilo ni u ove dve. Pruža nam se šansa da rešimo svoju sudbinu. Gledali smo ih, ono što je najvažnije za Dansku, to je učešće ovde, gledali smo utakmicu protiv Slovenije, gledali smo protiv Engleske i što se tiče te neke analize i nekih informacije, oni će biti pravovremeno obavešteni o tome i u tom cilju ćemo se spremati da što bolje dočekamo taj meč" rekao je Stojković.

Stojković je naglasio da ima plan kako treba reprezentacija da igra, ali da je još uvek rano da se govori koji igrači će početi utakmicu sa Danskom.

"Imam jednu grupu igrača, taj broj je na 26, svi oni konkurišu za mesto u timu. Igramo hrabro, igrali smo sa Mitrovićem i Vlahovićem, nije to hrabrost da nekom dokazujem ne znam šta, to je moja odluka, ali nisu to bila dva klasična napadača. Vlahović je imao ulogu povučenije devetke, ako ste ispratili, a jeste. Kvalitet koji imamo je takav kakav je, to je to, dolazi nam Danska, razmislićemo, kako i s kojim igračima ćemo startovati. Ja već imam u glavi sliku kako bismo trebali da igramo, ali mislim da četiri dana pre utakmice pričati o tome je nepotrebno", naglasio je Stojković.