28. jun 2024 14:03

Terzić: Podržite akciju "Crveno-bela krv" i spasite živote

Izvor: TANJUG

podeli vest

Terzić: Podržite akciju "Crveno-bela krv" i spasite živote

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD  - Jubilarna 30. akcija "Crveno-bela krv" danas održava u Medija centru Stadiona "Rajko Mitić", a generalni direktor Crvene zvezde - Zvezdan Terzić donirao je krv i pozvao i ostale da to učine danas do 18 časova.

"Želim da kažem da sam beskrajno ponosan na činjenicu da Crvena zvezda sada već jubilarni 30. put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dati krv za drugog čovek je nešto najhumanije što čovek može da uradi. Svesni smo koliko je ova akcija važna za živote naših građana, jer je trenutak specifičan, s obzirom na to da tokom letnjeg perioda vlada velika nestašica krvi", rekao je Terzić za klupski sajt.

Terzić je istakao da veruje da će navijači Zvezde odgovoriti na najbolji mogući način i oboriti rekord kad su u pitanju prikupljene jedinice krvi, posebno imajući u vidu da je danas Vidovdan, dan žrtvovanja srpskog naroda.

"Mi ovom akcijom 'Crveno-bela krv' šaljemo snažnu poruku da je Crvena zvezda mnogo više od fudbalskog kluba. Crvena zvezda je uvek bila šampion i na terenu i van njega i nastavićemo da budemo primer svima. Kao što smo mnogo puta do sada, tako ćemo i u budućnosti sa ponosom organizovati akcije humanitarnog karaktera. Želim da se zahvalim svima koji su se odazvali akciji "Crveno-bela krv" i pozvao bih sve one koji to nisu, a imaju mogućnost, da danas u toku dana doniraju krv i pomognu svima onima čiji su životi ugroženi", zaključio je Terzić.

Akcija traje danas do 18 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić". Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi trebalo bi da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.