29. jun 2024 23:33

Fudbaleri Nemačke pobedili Dansku i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Nemačke pobedili Dansku i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

DORTMUND  - Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Dortmundu u osmini finala pobedila selekciju Danske rezultatom 2:0 (0:0).

Golove za Nemačku postigli su Kai Haverc u 53. iz penala i Džamal Musijala u 68. minutu.

Utakmica je bila prekinuta u 36. minutu prvog poluvremena zbog loših vremenskih uslova, ali je nastavljena posle pauze od skoro 25 minuta.

Nemačka će petog jula u četvrtfinalu EP igrati protiv pobednika meča Španija - Gruzija, koji je na programu sutra od 21 čas.

Domaći fudbaleri su imali loptu više u posedu na početku utakmice. Nemački fudbaler Niko Šloterbek je postigao gol u četvrtom minutu, ali je engleski sudija Majkl Oliver poništio ovaj pogodak zbog prekršaja nemačkog fudbalera.

Domaći igrači su nastavili sa napadima, a golman Danske Kasper Šmajhel je odlično intervenisao u sedmom i 11. minutu.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena, a onda je u 36. minutu usledio prekid meča zbog loših vremenskih uslova. Sudija Oliver je igrače poslao u svlačionicu zbog jake grmljavine, kiše i grada.

Utakmica je nastavljena posle skoro 25 minuta, a Danska je u finišu prvog poluvremena propustila dve šanse.

Fudbaleri Danske su krenuli ofanzivnije u drugom delu meča, a uspeli su u 48. minutu da zatresu protivničku mrežu preko Joakima Andersena. Međutim, gol je poništen zbog prethodnog ofsajda u kome se našao danski fudbaler Tomas Dilejni.

Nemačka je povela 1:0 u 53. minutu iz penala. Lopta je pogodila Andersena u ruku u šesnaestercu Danske, ali je sudija Oliver dozvolio da se meč nastavi.

Međutim, sudije iz VAR sobe su pozvale engleskog arbitra da pogleda spornu situacija, a Oliver je dosudio penal za Nemačku, koji je sigurno izveo Haverc.

Fudbaleri Nemačke su imali veliku šansu u 59. minutu. Haverc je istrčao kontru, prevario Šmajhela, a onda je šutirao pored gola.

Domaći fudbaleri su u 68. minutu poveli 2:0 preko Musijale, koji je savladao Šmajhela.

Nemačka je u finišu meča imala priliku da stigne do ubedljivije pobede. Nemački fudbaler Florijan Virc je prvom minutu nadoknade vremena postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda.

Nekoliko minuta kasnije ponovo je u prilici bio Haverc, Šmajhel je zaustavio njegov udarac, a sudija Oliver je potom svirao kraj meča.