30. jun 2024 17:35

Slobodan Tedić: Za mlade igrače ne postoji bolji klub za napredak od Čukaričkog

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slobodan Tedić: Za mlade igrače ne postoji bolji klub za napredak od Čukaričkog

Foto: FK Čukarički

BEOGRAD - Fudbaler Slobodan Tedić, koji se zimus vratio na Banovo brdo, rekao je za klupski sajt da u Srbiji za mlade igrače ne postoji bolji klub za napredak od Čukaričkog.

Vratio se Tedić (24) zimus u Čukarički posle četiri godine. Sa Banovog brda je visoki napadač otišao 2020. godine, kad je potpisao ugovor sa Mančester Sitijem, a u međuvremenu bio je na pozajmicama holandskom Cvoleu, kao i engleskim klubovima Barnsliju i Čarltonu, pre povratka među "belo-crne".

Zadesio je Tedića veliki peh na početku zimskih priprema na Kipru, kad je imao problema sa plućima, čak je morao i na operaciju, zbog koje je propustio veći deo drugog dela sezone. U finišu je ipak stigao i da odigra pet mečeva, sa nešto manjom minutažom.

"Još ranije sam kazao da bih se u Srbiji vratio samo u Čukarički, eto to se i dogodilo. Znam kako ovde sve funkcioniše, siguran sam da za mlade igrače ne postoji bolje mesto za napredak. Klub je uvek bio poznat po forsiranju igrača iz svoje škole i davanju šanse mladim igračima", rekao je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije na početku intervjua za klupski sajt.

Pripreme na Bledu pred početak nove sezone za Tedića će biti od velike važnosti jer je zimske propustio.

"Namestilo se tako da prethodnih sezona nisam imao adekvatne pripreme, najpre zbog problema sa radnom dozvolom kad sam došao u Mančester Siti, potom i pojedinim povredama. A u Engleskoj i nema pauze tokom šampionata, samim tim ni zimskih priprema" dodao je Tedić.

Popularni "brđani" će u Sloveniji odigrati šest prijateljskih mečeva, rivali će redom biti šampion Slovenije Celje 1. jula (11 časova), dva dana kasnije Primorje (17,30), 5. jula rival će biti MTK (14,30), dan kasnije Triglav (17,30), 10. jula će igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha (17,30) i na kraju 11. jula protiv mađarskog Fehervara (17,30).

"Sad kreće zanimljiviji deo priprema, od ponedeljka ćemo igrati i utakmice. Imamo vrlo dobre rivale, sasvim adekvatne za ovaj deo priprema. Na nama je da se uigramo, da dobijemo na samopouzdanju i da potpuno spremni dočekamo 19. jul i početak sezone", dodao je Tedić.

Gorostasni napadač ne krije da je glavni cilj kluba da izbori plasman u Evropu.

"Znamo da će ove sezone biti teže nego prošle. Ako ništa drugo, onda zbog činjenice da Srbija ima jednog predstavnika manje na međunarodnoj sceni", istakao je Tedić.

Rođeni Podgoričanin је u prvom mandatu na Banovom brdu odigrao 75 utakmica i postigao 21 gol. Sad ga čeka žestoka konkurencija u špicu. Za mesto u napadu uz Tedića ravnopravno konkurišu Milan Pavkov, Mihajlo Cvetković i Vinisijus Melo. Za trenera Gorana Stanića je veoma dobra činjenica da se radi o različitim tipovima napadača.

"Nikom od nas konkurencija ne bi trebalo da predstavlja problem. Naprotiv, to je dobra stvar, teramo jedni druge da radimo još bolje i bolje i da napredujemo. Svima nama je cilj da se izborimo za startnih 11, a odlična stvar je što ćemo svi tokom priprema na šest mečeva dobiti šansu. Takođe, već sam ranije to pomenuo, različiti smo tipovi napadača, pa verujem da će šef imati više mogućnosti da kombinuje", zaključio je Tedić.