9. jul 2024 18:52

Zukić: Nastaviću da bodrim Vojvodinu jer će ona za mene uvek biti moja druga kuća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zukić: Nastaviću da bodrim Vojvodinu jer će ona za mene uvek biti moja druga kuća

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Doskorašnji kapiten Vojvodine Dejan Zukić oglasio se posle potpisa za austrijski Volfzberger, zahvalio se čelnicima kluba i rekao da će nastaviti da bodri "Vošu" koji je će za njega, kako je naveo, uvek biti druga kuća.

"Došao je trenutak da se rastanem sa voljenim klubom u kom sam odrastao, stasao i postao i igrač, ali i čovek. Vojvodina je od mene napravila i čoveka i igrača i zato želim da se zahvalim svim saigračima i trenerima koji su mi pomogli da postanem ovo što sam danas. Emocije su mi pomešane, jer ja Vošu volim i ta ljubav ne može da se opiše tek tako lako", počeo je Zukić oproštajnu izjavu za klupski sajt.

Zukić (23) je za Vojvodinu odigrao 197 utakmica u svim takmičenjima, a imao je na kontu čak 33 gola i 18 asistencija.

"Želim da se zahvalim i direktoru omladinske škole Dušku Grujiću, koji je tada, uz tadašnjeg trenera Nikolu Kovačevića, insistirao na mom dolasku u klub. Ali i koji me je ispratio i koji mi je uvek davao savete i kada me nije išlo, a bio je uz mene i u lepim trenucima", dodao je Zukić.

Posebno se doskorašnji kapiten zahvalio predsedniku kluba Dragoljubu Zbiljiću.

"Želim da se zahvalim upravi kluba na čelu sa predsednikom Zbiljićem, jer otkako je on došao, osetila se drastična promena u svakom smislu, od svlačionice, terena, tribina, samog Novog Sada, svi su se nekako preusmerili opet ka Voši i opet poželeli da joj pruže ljubav i podršku", istakao je Zukić.

Novi član Volfzbergera, sa čijim je čelnicima potpisao trogodišnji ugovor, rekao je da je pred Vojvodinom svetla budućnost.

"Mislim da ćemo imati sve više navijača i da je pred našom Vojvodinom, sa ljudima koji je sad vode, svetla budućnost. Voša mora i nastaviće da raste i verujem da joj je mesto među prve dve ekipe svake godine", podvukao je Zukić.

Zahvalio se bivši mladi reprezentativac Srbije vodećim ljudima iz kluba što su mu omogućili da sam izabere gde će nastaviti karijeru.

"Moram da izrazim posebnu zahvalnost na tome što je rastanak bila moja odluka i što je predsednik prepoznao i osetio u potpunosti moju želju da se pokažem u inostranstvu. Klub je imao dve ponude, druga je bila iz Amerike, ali moja želja je bila da ostanem u Evropi i da se dokažem, jer sam osetio da je ovo prava fudbalska priča. Predsednik i klub su ostali uz mene i ja nikada neću zaboraviti kako se moja Voša ponela prema meni sada i kad sam odlazio".

Na kraju je Zukić imao poruku za saigrače i navijače.

"Saigračima i stručnom štabu želim svu sreću protiv Ajaksa i u novoj sezoni, pratiću svaku utakmicu i kad god mi se ukaže prilika, biću tu da bodrim Vojvodinu, jer će ona za mene uvek biti moja druga kuća", zaključio je Zukić.