8. septembar 2023 14:56

Bogdanović: Voleo bih Amerikance u finalu, da se izmerimo

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Aaron Favila

MANILA - Mnogo smo srećni, mnogo smo trenirali za ovo. Drago mi je da smo u finalu, bio sam nervozan, ali mi je na kraju drago da smo pobedili. Voleo bih Ameriku u finalu, da se izmerimo, rekao je kapiten srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović.

On je ponovo odigrao briljantan meč, 23 poena, tri trojke i upisao se u istoriju pošto je na 24 uzastopne utakmice na Mundobasketima pogodio za tri.

"Svaka čast svima, Dobriću, koji je jako ušao u meč, pogodio važne šuteve, Avramoviću koji je gledao "tejpove" kako da ukrade loptu Aleksanderu i ukrao je, nije nam dao 30. Večeras da proslavimo, a sutra zna se, priprema za finale", poručio je Bogdanović.
Intext service Video

Dodaje da je cilj ekipe bio da se igra na Milutinova tokom celog meča.

"Znali smo da su jači na bekovima u igri jedan na jedan, pa nismo hteli odmah da napadamo. Na kraju su ušli i ti šutevi u jedan na jedan, a Milutinov nam je stvarno pravio dosta prostora kako bismo ušli u reket", istakao je Bogdanović.

Bogdanović se dobro nosio sa agresivnošću Dilona Bruksa u odbrani.

"Mi se znamo i iz NBA, to je sjajan igrač koji radi fantastičan posao. Zbog njega su ovde gde jesu i više mu odgovara evropska košarka. U NBA mu lako sude faulove a ovde može da napravi malo štipkanja i gurkanja. Imam veliko poštovanje za njegovu igru", zaključio je kapiten Orlova.

Srbija će za titulu svetskog šampiona igrati protiv boljeg iz meča između Sjedinjenih Država i Nemačke.