5. oktobar 2023 10:24

Obradović: Mirotić nije došao zbog poziva koje je dobio iz politike i iz crkve

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obradović: Mirotić nije došao zbog poziva koje je dobio iz politike i iz crkve

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da Nikola Mirotić nije pojačao Partizan zbog poziva koje je dobio iz politike i iz crkve.

Crnogorski košarkaš Nikola Mirotić objavio je krajem jula na svom Instagram profilu da karijeru neće nastaviti u Srbiji, zbog pretnji i uvreda kojima je bio izložen, kao i da ne želi da bude deo takve atmosfere.

Košarkaški klub Partizan je nakon toga izdao saopštenje u kom je pozvao Nikolu Mirotića da kaže ko su osobe koje su mu pretile i zbog čijih pretnji nije došao u beogradski klub.

"Posle nekoliko razgovora koje smo obavili sa Mirotićem, što ja, što uprava kluba, on me je pozvao i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je bilo da se reše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. Nikola je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori su bili vrlo prijatni i sve je teklo kako treba, razgovarli smo o procesu sastavljanja tima i on se zanimao za svaki detalj", izjavio je Obradović u intrevjuu za Nedeljnik.

Naveo je da je Mirotić promenio odluku posle razgovora koji su trajali dve nedelje.

"Kada sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Ja sam mu rekao da smo svi mi pod pritiskom i da je to deo posla. On mi je tada rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je on meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive iz politike i iz crkve", zaključio je Obradović.