5. decembar 2023 23:40

Saša Obradović: Partizan iskoristio naše greške, nijanse su na kraju odlučile

Izvor: TANJUG

podeli vest

Saša Obradović: Partizan iskoristio naše greške, nijanse su na kraju odlučile

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Trener košarkaša Monaka Saša Obradović izjavio je večeras u Beogradu da je Partizan umesto da iskoristi greške njegovog tima i dodao da su nijanse odlučile pobednika meča 12. kola Evrolige.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu posle produžetka ekipu Monaka rezultatom 89:85.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Imali smo šanse da prelomimo u našu korist. Koristeći te prilike kada su igrači u bonusu, oni su to koristili savršeno, preko Kevina, Doužera, Nanelija. Nije bilo lako usprotiviti im se. Imali smo šanse, moraćemo da zaboravimo ovo i da idemo na narednu utakmicu. Zadovoljan sam, bila je ovo plej-of utakmica, nijanse su odlučile. Nije lako kontrolisati emocije u ovakvoj atmosferi, tu mislim i na sudije, ali mislim da opet na kraju krajeva ne možemo da budemo nezadovoljni utakmicom", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je prokomentarisao i uvođenje plej-ina na kraju regularnog dela sezone u Evroligi.

"Sigurno je kompetativnija sezona, čak se možda razlika između ekipa od drugog do 13,14 mesta manje vidi. Neće se znati ko je gde, osim Reala, koji dominira. Mnogo toga zavisi od momentuma, duplih kola, povređenih igrača, mnogo faktora. Mislim da uloga favorita koju imamo i mi za plej-of je tu. Mi to moramo da opravdamo kroz svaku utakmicu. Što se tiče plej-ina, niko me nije pitao. Na ovoliki broj utakmica i na ovakve mečeve je vrlo rizično po meni. Sa druge strane za navijače je zanimljivije, jer će biti više utakmica. Međutim, biće više šansi za povrede igrača", naveo je trener Monaka.

Košarkaši Monaka imaju skor od sedam pobeda i pet poraza, a u narednom kolu u petak gostovaće Žalgirisu.