12. januar 2024 06:45

Sferopulos: Čestitam igračima za reakciju posle Asvela

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sferopulos: Čestitam igračima za reakciju posle Asvela

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

MILANO - Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos čestitao je posle pobede nad Olimpijom u Milanu (76:62) igračima na reakciji posle poraza od Asvela od pre dva dana.

"Čestitam igračima za partiju, reakciju posle Asvela. Uradili smo sve što nismo u prethodnoj utakmici. Igrali smo vrlo dobro defanzivno, možda defanzivno najbolja utakmica do sad. Dezorganizovali smo napad Milana, dozvolili im samo 62 poena, imali su samo 14 asistencija. Iz odbrane smo kontrolisali duel. Očigledno je prvo poluvreme bilo dobro, Milano je reagovao i važno je bilo što nismo paničili, kontrolisali smo utakmicu posle prvih pet minuta drugog poluvremena. U četvrtoj četvrtini igrali smo pametno i u napadu i u odbrani i 100 odsto smo zaslužili pobedu", rekao je Sferopulos.

Sferopulos je govorio i o teškom rasporedu ekipe.

"Završili smo duplo kolo, imali vrlo težak raspored, pet utakmica u 10 dana, u pet različitih država. Nije bilo lako. Uradili smo dobar posao, uzimajući u obzir ove dve duple nedelje u Evroligi. Nemanja Nedović i Majk Tobi su imali probleme sa mišićem i videćemo šta je sa njima čim se vratimo u Srbiju", zaključio je grčki stručnjak.