13. maj 2024 10:57

NBA: Denver pobedio Minesotu i izjednačio na 2:2 u polufinalnoj seriji Zapada

Izvor: TANJUG

podeli vest

NBA: Denver pobedio Minesotu i izjednačio na 2:2 u polufinalnoj seriji Zapada

Foto: AP Photo/Abbie Parr

MINEAPOLIS - Košarkaši Denvera pobedili su jutros u gostima ekipu Minesote rezultatom 115:107 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver je izjednačio na 2:2 u seriji, koja se igra na četiri pobede. Minesota je dva puta pobedila u Denveru, ali su aktuelni šampioni NBA lige dva puta slavili u Mineapolisu.

U ekipi iz Denvera briljirao je srpski košarkaš Nikola Jokić sa 35 poena, sedam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Eron Gordon je ubacio 27 poena.

Kod domaćih, najbolji je bio Entoni Edvards, koji je postigao 44 poena i imao je pet skokova, pet asistencija i dve blokade.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Denveru.

 

Nikola Jokić: Povratili smo svoj ritam, znamo da će peta utakmica da bude najteža

Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas da je njegov tim zasluženo pobedio Minesotu i istakao da će naredni meč protiv Timbervulvsa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige da bude najteži, prenose američki mediji.

Košarkaši Denvera pobedili su jutros u gostima ekipu Minesote rezultatom 115:107 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapada i izjednačili na 2:2 u seriji. Minesota je vodila 2:0 u seriji, ali su košarkaši aktuelnog šampiona NBA lige ostvarili dve pobede u gostima.

Polufinale se igra na četiri pobede.

"Mislim da je fizikalnost najveća razlika u odnosu na prve dve utakmice, pariramo im u tom smislu, čak ih i nadmašujemo. Igramo malo pametnije. Mislim da nemamo toliko izgubljenih lopti, ne dajemo im mogućnost da trče i da daju lake poene, odbrana nam je veoma dobro. To je to, verovatno", rekao je Jokić na konferenciji za medije.

Jokić je meč završio sa 35 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

"Kontrolisali smo utakmicu. Bio je jedan važan period krajem druge četvrtine kada smo napravili 8:0 za 25 sekundi i sa sedam napravili 15 razlike. Sa tih 15 razlike smo sve vreme kontrolisali utakmicu i priveli je kraju. Peta utakmica je u Denveru, pokušaćemo da odbranimo domaći teren", dodao je srpski košarkaš.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Denveru.

"Znamo da će peta utakmica biti najteža utakmica u našim životima, tako ćemo se i spremiti. Čak i pre početka serije, mislio sam da će biti interesantna serija. U prve dve utakmice su nas ubrzali, nismo igrali svoju igru, a sada smo povratili svoj ritam", dodao je Jokić.

 

Majk Meloun: Nikad ne potcenjujte srce šampiona, ova serija je daleko od gotove

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je danas da je njegov tim zahvaljujući međusobnoj veri i timskom duhu stigao do pobede protiv Minesote u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.

Košarkaši Denvera pobedili su jutros u gostima ekipu Minesote rezultatom 115:107 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapada i izjednačili na 2:2 u seriji.

Minesota je vodila 2:0 u seriji, ali su košarkaši aktuelnog šampiona NBA lige ostvarili dve pobede u gostima. Polufinale se igra na četiri pobede.

Meloun je na konferenciji za medije posle meča sa Minesotom citirao slavnog trenera Rudija Tomjanovića.

"Bio je u pravu, nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dva puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako bi trebalo da igra šampionski tim", rekao je Meloun.

Najbolji igrač Denvera Nikola Jokić bio je na klupi tokom treće četvrtine zbog četiri lične greške.

"Podsetilo me to na meč u finalu kad je Nikola bio u problemima sa ličnim greškama. Mislim da širom planete stane dah u toj situaciji. Kao i tad smo uspeli da odgovorimo. Igramo kroz Marija, Gordona, momci sa klupe su odgovorili zadatku. Jeste on tri puta MVP, ali ovaj tim nije samo Jokić, već ima puno talenta, samopouzdanja i petlje", zaključio je trener Denvera.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Denveru.