13. maj 2024 09:57

Počinje finale ABA lige, košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju Partizan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počinje finale ABA lige, košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju Partizan

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 20.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu Partizana u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda je osvojila prvo mesto u regularnom delu sezone u ABA ligi. "Crveno-beli" su do finala stigli bez izgubljenog meča u plej-ofu. Zvezda je u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige eliminisala Studentski centar, a potom u polufinalu ekipu Mege.

Partizan je u regularnom delu sezone zauzeo drugo mesto, a onda je u dva meča u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Igokeu. "Crno-beli" su potom u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja serijom 2:1 u pobedama bili bolji od podgoričke Budućnosti.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će atmosfera tokom serije protiv Partizana biti sjajna i pozvao navijače da svima pokažu sportsku kulturu.

"Cele sezone treniramo i naporno radimo kako bismo došli do finala. Imamo prednost domaćeg terena i želimo da maksimalno fokusirano uđemo u utakmicu i igramo našu igru. Znamo šta je potrebno da radimo, igramo protiv velikog rivala. Mi znamo njih, oni znaju nas i daćemo najbolje da pobedimo u prvoj utakmici. Fokus je na prvom meču, ne celoj seriji", rekao je Sferopulos uoči meča sa Partizanom.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da zna da je pred ekipom teška finalna serija.

"Razmišljam samo o terenu i pripremi utakmice. Čeka nas finale koje igramo protiv velikog rivala, pred njegovim navijačima, imamo iskustvo i znamo koliko je to teško, ali imamo iskustvo i hoćemo da budemo koncentrisani na ono što se dešava na terenu", rekao je Obradović.

Iz ABA lige je saopšteno da će prvi meč suditi Saša Pukl iz Slovenije, Milivoje Jovčić iz Srbije i Luka Kardum iz Hrvatske.

Finalna serija ABA lige igra se na tri pobede. Drugi meč je na programu u sredu od 19.30 časova, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.