15. maj 2024 09:49

NBA: Jokić predvodio Denver za 3:2 protiv Minesote

Izvor: TANJUG

podeli vest

NBA: Jokić predvodio Denver za 3:2 protiv Minesote

Foto: AP Photo/David Zalubowski

MINESOTA - Košarkaši Denver nagetsa savladali su Minesota timbervulvse rezultatom 112:97 u petom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige, a najbolji pojedinac na meču bio je srpski košrakaš Nikola Jokić.

Denver je zabeležio treću vezanu pobedu i stigao do prednosti od 3:2 nakon što je izgubio prve dve utakmice na domaćem terenu.

Nikola Jokić, kome je uručeno MVP priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige pre početka susreta, bio je najefikasniji igrač susreta sa 40 poena uz sedam skokova i 13 asistencija. Eron Gordon je postigao 18 poena uz deset skokova, dok su Koldvel-Poup i Mari zabeležili po 16 poena.

U timu Minesote najbolji je bio Tauns sa 23 poena, a po 18 su ubacili Gober i Edvards. Naredni meč Denvera i Minesote je na programu u noći između četvrtka i petka.

Jokić: Odigrao sam dobru utakmicu, idemo u Minesotu po još jednu pobedu

Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas da će Nagetsi ići na pobedu protiv Minesote u šestoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.

"Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Kao što jedan od mojih dobrih prijatelja, Majk Miler, kaže: 'Pusti i uživaj u momentu'", izjavio je Jokić posle meča za američku televiziji I-Es-Pi-En (ESPN).

Naredna utakmica biće odigrana za dva dana u Mineapolisu. Košarkaši Denvera brane titulu u NBA ligi.

"Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu", istakao je Jokić.

Trener Denvera Majkl Meloun pohvalio je igru srpskog košarkaša. "Njegov košarkaški IQ je neverovatan, verovatno bi trebalo da je u Mensi. Nikola zna sve odgovore na sve što mu daš, individualno i tokom igre. Ne pravi problem, ne forsira ništa, samo čita igru i morate da reagujete na njega. Upisao je 13 asistencija, to je nesebičnost i inteligencija. On je definicija igračke veličine, jer čini sve oko njega boljima", rekao je Meloun na konferenciji za medije.