20. maj 2024 09:50

Jokić: Nismo pogodili otvorene šuteve, Minesota ima najbolju odbranu u NBA ligi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jokić: Nismo pogodili otvorene šuteve, Minesota ima najbolju odbranu u NBA ligi

Foto: AP Photo/David Zalubowski

DENVER - Mi nismo mogli da pogodimo ništa od otvorenih šuteva. I to se dešava, ali to je i do njih, najbolje odbrane u NBA ligi, izjavio je danas košarkaš Denvera Nikola Jokić posle poraza od Minesote rezultatom 98:90 u sedmom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Minesota je izborila plasman u finale plej-ofa Zapada serijom 4:3 u pobedama. Minesota će u finalu Zapada igrati protiv Dalasa.

"Mnogi timovi nikad nisu odbranili titulu. Moramo da postanemo bolji i trenerski i timski. Morate da budete savršeni da osvojite prsten", rekao je Jokić, koji je prošle sezone osvojio titulu sa Denverom u NBA ligi.

Jokić je meč završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

"Morali smo da pogađamo šuteve. Ja sam promašio osam trojki, Mari takođe, Porter pet. Danas ne možeš da pobediš ako ne pogodiš šuteve", dodao je srpski košarkaš.

Trener Denvera Majk Meloun je izjavio da su košarkaši Minesote dominirali u skoku.

"Bila je ovo veoma duga serija, sve vreme sam ponavljao istu stvar. I ovaj put smo postigli 90 poena. Međutim, oni su dominirali u skoku u drugom delu meča, dok je to bila naša prednost u prvom poluvremenu. Promašivali su šuteve za tri poena, ali su postigli 98 poena. Oni su s razlogom najbolja odbrana u NBA ligi", rekao je Meloun.

On je istakao da je Minesota zasluženo pobedila.

"Ovaj osećaj je katastrofa. Pobedili su nas na našem terenu, ali vratićemo se bolji. Videćemo gde smo grešili. Ne želim da tražim izgovore, bolji tim je pobedio. Mislim da su moji igrači mentalno, psihički i fizički dali apsolutno sve što sam od njih tražio. Ostali su bez gasa. Borili smo se, dali sve od sebe, niko nije rekao da će da bude lako, ali izgubili smo. Na nama je da radimo, ponovo se okupimo i vratimo se jači", zaključio je Meloun.