5. jun 2024 13:05

Ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar priredio prijem za košarkašice Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar priredio prijem za košarkašice Srbije

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar organizovao je danas u Beogradu prijem za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, koja će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Košar je prijem za košarkašice Srbije organizovao u ambasadi Francuske u Beogradu.

"Košarka je odavno polje takmičenja, ali i prijateljstvo između naše dve zemlje. Počelo je sa Anrijem Helom trenerom jugoslovenskog tima, koji se 1950. godine kvalifikovao za Svetsko prvenstvo", rekao je Košar.

"Nastavljeno je sa porodicom Maljković, Božidarom i Marinom, a danas i sa vama koji idete u Pariz na OI. Želim da vam poručim - brže, više, jače i iznad svega zajedno. Veoma sam srećan što ste danas ovde u ovom simboličnom zdanju koje oličava francusko-srpske odnose, a to znači da je ovo zdanje lepo i grandiozno, kao što su naši odnosi. Želim vam puno uspeha, puno sreće i neka najbolji pobedi", dodao je Košar.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je da KSS ima odlične odnose sa KS Francuske.

"Zahvaljujem se na prijemu i gostoprimstvu. KS Srbije i KS Francuske su dugi, dugi niz godina prijateljski Savezi. Mi gajimo specifične i odlične odnose. Dokaz za to je i utakmica u Lionu 12. jula na oproštaju Toni Parkera. To je još jedan predivan motiv da se još bolje zbližimo", rekao je Danilović.

Selektorka ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je srećna što će predvoditi nacionalni tim na OI u Parizu.

"Veoma sam dirnuta što ću se takmičiti na OI u Francuskoj, to već svi znaju, zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće, koliko i u Srbiji. Najviše slobodnog vremena provodim u Parizu, a deo mog stručnog štaba su stručnjaci iz Francuske. Pariz je uvek bio najlepši grad na svetu, a danas je veličanstveniji i lepši nego ikad", rekla je Maljković.

Košarkašice Srbije će na OI u Parizu igrati protiv Španije, Kine i Portorika.

"Nažalost, svečano otvaranje OI na Seni za nas ne predstavlja spektakl, već početak profesionalnog izazova bez presedana. Vodeći novi i veoma mlad tim, ne samo da ću učestvovati, već ćemo pokušati da pobedimo najjače protitvnike na svetu. Želela bih da se zahvalim ambasadoru Pjeru Košaru i osoblju ambasade na vašoj saradnji u ovoj olimpijskoj godini. Živelo francusko-srpsko prijateljsko, živela Francuska, živela Srbija", istakla je Marina Maljković.

OI u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.