30. jun 2024 19:30

Tajler Dorsi nije više košarkaš Fenerbahčea, vratio se u Olimpijakos

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tajler Dorsi nije više košarkaš Fenerbahčea, vratio se u Olimpijakos

Foto: dpa via AP/Andreas Gora

ISTANBUL - Američki košarkaš sa grčkim pasošem Tajler Dorsi nije više član Fenerbahčea, saopštio je danas šampion Turske.

"Rastali smo se sa Tajlerom Dorsijem, koji je nosio naš dres od marta 2023. godine. Zahvaljujemo se Dorsiju na njegovom doprinosu i želimo mu uspeh u novoj fazi karijere", stoji u saopštenju istanbulskog kluba.

Dorsi je prethodne sezone u Evroligi odigrao 38 od mogućih 39 utakmica za Fenerbahče, a za 17 ipo minuta davao je 8,7 poena i imao 1,8 skokova i 1,2 asistencije.

Turski i grčki mediji su najavili da će se Dorsi (28) vratiti u Olimpijakos za koji je igrao u sezoni 2021/22 kad je dobio i grčko državljanstvo i postao reprezentativac te zemlje.

Američki košarkaš sa grčkim pasošem Tajler Dorsi se vratio u Olimpijakos

Američki košarkaš Tajler Dorsi vratio se u Olimpijakos istog dana kad je raskinuo ugovor sa čelnicima Fenerbahčea.

Kako je saopštio Olimpijakos, košarkaš koji je nosio dres tog kluba u sezoni 2021/22 obavezao se na trogodišnju vernost.

Dorsi (28) je prethodne sezone za Fenerbahče u Evroligi odigrao 38 od mogućih 39 utakmica, a za 17 ipo minuta davao je 8,7 poena i imao 1,8 skokova i 1,2 asistencije. Trener Fenerbahčea Šarunas Jasikevičijus nije više računao na njega, što su u Olimpijakosu odmah iskoristili i vratili ga u Pirej.