2. jul 2024 12:24

Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart zvanično napustili Crvenu zvezdu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart zvanično napustili Crvenu zvezdu

Foto: KK Crvena zvezda

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart neće igrati za "crveno-bele" u narednoj sezoni.

"Crvena zvezda obaveštava javnost da mađarski reprezentativac i prvotimac našeg kluba u upravo završenoj 2023-2024, Adam Hanga neće nositi 'crveno-beli' dres u novoj takmičarskoj sezoni. Klub i igrač su sporazumno okončali saradnju po završetku sezone, a Hanga je slobodan u izboru nove sredine", saopštila je Crvena zvezda.

"Crveno-beli" su zahvalili Hangi na saradnji.

"Adam je u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba i osvajanju 'triple krune', dao veliki doprinos svojim igrama, ponašanjem na terenu, i kao jedan od lidera u svlačionici, a uz tim je ostao i nakon teške povrede ruke koja ga je onemogućila da pomogne timu u finišu sezone. Klub želi mnogo zdravlja, sreće i sportskih uspeha Adamu u nastavku njegove karijere, koju je obostrano obogatio iskustvom, pobedama i trofejima u našem klubu", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsećaju da su Tompkins i Smart početkom godine stigli u beogradski klub.

"Tompkins i Smart su dali svoj doprinos tokom drugog dela sezone u kome se naš tim borio za osvajanje tri trofeja. Crvena zvezda im se ovom prilikom zahvaljuje na značajnom doprinosu koji su dali u završenoj takmičarskoj sezoni 2023-2024. Tompkins je posebno svojim ponašanjem i liderskim iskustvom na terenu i u svlačionici bio važan faktor u završnici sezone koja je za naš klub okončana trofejima i 'triplom krunom'! Klub Treju i Džavonteu želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspeha u nastavku karijere", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.