6. avgust 2024 19:32

Kajakaš Marko Novaković: Spremni smo da damo sve od sebe u daljem takmičenju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kajakaš Marko Novaković: Spremni smo da damo sve od sebe u daljem takmičenju

Foto: AP Photo/Lindsey Wasson

PARIZ  - Srpski kajakaš Marko Novaković izjavio je danas da je njegov tim spreman da da sve od sebe u daljem takmičenju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Muški kajakaški četverac Srbije u sastavu Anđelo Džombeta, Vladimir Torubarov, Marko Novaković i Marko Dragosavljević osvojio je prvo mesto u kvalifikacijama i izborio je plasman u polufinale.

"Smatram da smo ovu prvu trku odradili odlično. Bilo je važno da izveslamo bez grešaka, jer sada, nakon iscrpljujućeg pripremnog perioda, konačno osećamo svežinu. Ključno je bilo da, u tom naletu energije i želje, zadržimo kontrolu kako ne bismo preterali. Mislim da smo upravo to i postigli. Naš cilj je bio da se plasiramo među prva dva tima kako bismo sačuvali snagu za naredne trke. Iako su nam trke dvoseda takođe važne, četverac je naš prioritet. Spremni smo da damo sve od sebe u daljem takmičenju", rekao je Novaković, prenosi zvanični sajt OKS.

Srpski kajakaši nastupili su i u dvosedima. Pošto kroz kvalifikacije nisu uspeli da izbore plasman u polufinale, u popodnevnim časovima takmičili su se u četvrtfinalnoj trci. U četvrtfinalu, posada koju čine Marko Novaković i Marko Dragosavljević bila je druga, dok je posada Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov zauzela četvrto mesto, čime su obezbedili plasman u polufinale.

Ženski kajakaški četverac u sastavu Milica Novaković, Marija Dostanić, Anastazija Bajuk i Dunja Stanojev nije uspeo da izbori direktan plasman u finale, zauzevši peto mesto u kvalifikacionoj trci. Drugu šansu za plasman u finale imaće kroz polufinalnu trku koja je na programu osmog avgusta.

"Naravno da nismo zadovoljne ovom trkom, jer nismo prikazale ono što znamo da možemo. Da smo veslale onako kako zaista umemo, čak i sa istim plasmanom, bile bismo zadovoljne. Međutim, znamo da ovo nije bila naša najbolja trka. Sada je važno da to zaboravimo i idemo dalje. U četvrtak nas čeka polufinale, a potom se nadamo i finalu, gde ćemo se boriti za mnogo više. Potrebno je da se ovaj prvi gorak utisak slegne, ali verujemo da ćemo popraviti greške i u sledećoj trci prikazati ono što zaista možemo", istakla je Marija Dostanić.