22. oktobar 2024 13:44

Petrov: Verujem da će meč protiv Rige biti odlučujući za plasman u narednu rundu Lige Šampiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petrov: Verujem da će meč protiv Rige biti odlučujući za plasman u narednu rundu Lige Šampiona

Foto: shutterstock.com/matimix, ilustracija

BEOGRAD - Igrač ekipe KMF FON Banjica Strahinja Petrov izjavio je danas da veruje da njegov tim može da se plasira u narednu fazu takmičenja u Futsal Ligi šampiona.

KMF FON Banjica će od 23. do 26. oktobra biti domaćin kvalifikacione grupe za plasman u elitnu rundu Lige šampiona u futsalu.

Pored šampiona Srbije na turniru će učestvovati holandski Tigers, makedonska Forca i letonska Riga.

"Igramo sutra protiv holandskog tima Tigers, što nam je izuzetno bitna utakmica. Pored njih, takmičimo se i protiv makedonske Force i letonske Rige, koja je najjača u grupi. Samo jedna ekipa prolazi dalje, tako da verujem da će susret sa Rigom u subotu biti odlučujući", rekao je Petrov za K1.

Golman FON Banjice Miodrag Aksentijević izjavio je da se nada da će u Srbiji porasti popularnost futsala.

"Naša reprezentacija je, kao i u svim sportovima, imala uspone i padove. Očekivali smo da će futsal posle Evropskog prvenstva 2016. godine rasti, ali se to nije desilo onako kako smo želeli. Nadam se da će se situacija promeniti", naveo je Aksentijević.

Petrov je rekao da je futsal jedan od lepših sportova.

"Iako utakmica traje 40 minuta, neprekidno se dešavaju različite stvari. U fudbalu može doći do monotone igre, koja nije zanimljiva za gledanje. U futsalu je situacija drugačija, jer dolazi do izražaja talenat i potreba za razmišljanjem. Volimo i pratimo fudbal, ali smatram da je futsal jedan od lepših sportova. Moja odluka da pređem s fudbala na futsal bila je motivisana time što sam upisao fakultet i želeo sam da se usmerim tim putem. Posle diplomiranja, ozbiljnije sam se posvetio sportu i mogu za sebe reći da sam profesionalac", naveo je Petrov.

Aksentijević je objasnio razliku između fudbala i futsala.

"Niti je teren isti, niti su pravila, niti broj igrača, tako da je to sasvim drugi sport. Futsal je nastao iz fudbala koji se igrao na rukometnom terenu ispred zgrade, a nazivan je malim fudbalom. Danas se odvojio kao fudbal u sali, odnosno futsal. Ovaj sport nosi sasvim drugačija pravila i pruža drugačiju emocionalnu dimenziju", naglasio je Aksentijević.