27. februar 2023 13:08

Srpski bokser Adam Krstović šampion "Omladinske zlatne rukavice"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski bokser Adam Krstović šampion "Omladinske zlatne rukavice"

Foto: BSS

BANJALUKA - Član Bokserskog kluba Gritest iz Lazarevca Adam Krstović osvojio je "Omladinsku zlatnu rukavicu", koja je održana u Banjaluci, saopštio je BSS.

Krstović je u finalu u kategoriji do 75 kilograma pobedio Crne Gore Vitu Marinovića 3:0.

Na "Omladinskoj zlatnoj rukavici", koja je održana proteklog vikenda u Banjaluci, učešće su uzeli najbolji mladi bokseri iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i reprezentativci Kipra i Austrije. Žiri su činili Dragan Batar, Anton Josipović i Mirko Jokić.

Za najboljeg tehničara proglašen je srpski reprezentativac Vladimir Beriša (kategorija do 63,5 kg), najborbeniji par čine Njegoš Bubnjević (BiH) - Mitar Radić (Srbija).

Osvajačica "Omladinske zlatne rukavice" u konkurenciji bokserki je reprezentativka Srbije Dragana Jovanović članica BK Sombor (54 kg). Za najboljeg juniora proglašen je Ognjen Antić (Srbija, 57 kg), najbolja tehničarka je Ana Jukičić iz Hrvatske (54 kg).

"Omladinsku zlatnu rukavicu" su organizovali BS Republike Srpske, BK Slavija iz Banjaluke, uz podršku BSS i pokroviteljstvo predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Turnir "Omladinska zlatna rukavica" se nalazi na listi pripremnih takmičenja za Evropsko omladisko prvenstvo, koje će biti održano u Jermeniji krajem aprila ove godine.