16. decembar 2022 17:11

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Čačka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Čačka

Foto: TANJUG/DRAGAN NIKOLIĆ

ČAČAK - U Čačku su danas u okviru proslave Dana grada po šesti put uručene nagrade najboljim sportistima, sportskim radnicima i udruženjima za 2022. godinu u organizaciji grada i gradskog Sportskog saveza.

Najbolji sportista grada Čačka je i ove godine karatista Stefan Joksić, a najbolja sportiskinja sedamnaestogodišnja Valentina Strugarević koja je na takmičenju u Južnoj Koreji u konkurenciji do 21 godine postala svetski šampion.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović osvrnuo se na godinu na izmaku i na sve uspehe koje su u izuzetno teškim uslovima, ne samo čačanski već i za svetski sport, ostvarili sportisti grada na Moravi.

"Čačanski sportisti su učinili i ovu, veoma izazovnu godinu da za nas bude lepa. Imamo odlične rezultate. Pored karatista koji su već u ustaljenoj formi, sada imamo i rezultate u drugim sportovima i uvek smo isticali da su oni sa kulturnim delatnicima najbolji ambasadori našeg grada", rekao je Todorović.

On je istakao da je Valentina Strugarević postala svetski šampion u Južnoj Koreji u konkurenciji do 21 godine iako ima samo 17 godina, a košarkaši su i ove sezone u najjačem regionalnom takmičenju, ABA 1 ligi.

"Po prvi put smo imali dvojicu naših momaka na Mundijalu. Darka Lazovića i Filipa Mladenovića i po meni to je samo po sebi ogroman uspeh", rekao je Todorović.

On je istakao da će grad nastaviti da ulaže u sve infrasturkturne radove vezane za sport, a koji se tiču školskog i predškolskog sporta, korektivne gimnastike, a za nekoliko meseci se očekuje i otvaranje tri fiskulturne sale u gradu na Moravi.

Ove godine u budžetu grada Čačka, 230 miliona dinara opredeljeno je za oblast sporta, dok će za narednu, prema rečima gradonačelnika biti izdvojeno i više, posebno za sportsku infrastrukturu.

"Pored titule svetske šampionke, ovo priznanje mi najviše znači, jer sam ga dobila kao najbolja sportistkinja svoga grada, grada Čačka, koji zaista jeste grad sporta kroz različite discipline. Mnogo mi znači što sam baš ja najbolja sportistkinja grada i poruka drugima jeste da se sve može samo kada se hoće. Svoje ciljeve možete postići samo ako vreme rasporedite na pravi način”, rekla je Valentina.

Darko Lazović, fudbaler Helas iz Verone i Filip Mladenović, koji igra za varšavsku Legiju dobili su od grada Čačka posebno priznanje kao nagradu za sve uspehe koje su do sada ostvarili kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivopu.

„Ovo priznanje mi je veoma drago, jer je to prvo priznanje koje sam dobio od svog grada. Jako sam srećan i ponosan zbog toga", rekao je Mladenović koji je ocenio da mje reprezentacija Srbije u Kataru dala svoj maksimum.

Danas su dodeljene i nagrade za životno delo iz oblasti sporta, Mijailu Kolareviću, najuspešniji pionir je Stefan Vučević iz BK Boraca, najuspešnija kadetkinja je Dunja Jovović iz KKS Borac.