16. jun 2023 14:21

Svečano otvorena 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svečano otvorena 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Jubilarna 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji svečano je otvorena danas u SC "Voždovac" na Banjici.

Na svečanom otvaranju okupljenima su se obratili ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja kompanije Dunav osiguranje Nikoleta Šubert, kao i osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

 

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić poželeo je dobrodošlicu okupljenima.

"Kao što piše ovde pružena ruka, moram da vam kažem da u ime države Srbije, Vlade, ministarstva i predsednika Republike Srbije, naše su obe ruke otvorene. Ne samo otvorene, nego posle toga i zatvorene. Mi vas sve grlimo i želimo vam dobro raspoloženje u Srbiji, da sve vaše aktivnosti provedete najbolje moguće. Da steknete nova prijateljstva i da se prepuni energije i novih motiva za bavljenjem sportom vratite u svoja mesta", istakao je Gajić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević istakao je da su učesnici koji su deo Sportskih igara mladih samo svojim prisustvom već postali šampioni.

"Želim vam puno uspeha, želim vam dobro druženje.Posebna poruka za vas, da jedni drugima prvo budete dobri prijatelji i velika podrška. Tek potom možete biti sportski rivali. Meni je drago što se upravo u Beogradu održava ova ceremonija, grad Beograd će nastaviti u budućnosti da podržava ovu manifestaciju. Verujem da ćemo u godinama koje su pred nama imati još više dece i još država učesnica u Sportskim igrama mladih", konstatovao je Nikodijević.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre poručio je da ga raduje da vidi toliki broj okupljenje dece.

"Sjajno je biti danas ovde. Radujem se što vidim ovoliko dece i jednu sjajnu energiju koju ste doneli sa sobom. Čestitao bih organizatorima što su omogućili da danas budemo zajedno. Čestitke i svima koju su učestvovali u ovom događaju, iza kog stoji i Evropska unija. Njen moto jeste raznolikost i ujedinjenost, a to znači da stojimo zajedno. Ovom prilikom vi ćete se takmičiti, ali istovremeno treba da se poštujete i da uživate. Imamo sa nama danas i velike sportske asove od kojih možete mnogo da naučite. Srećno svima, želim da budete šamioni ovde ali i u životu", izjavio je Žiofri.

Direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja kompanije Dunav osiguranje Nikoleta Šubert istakla je da mlade treba pohvaliti za ponašanje na i van terena.

"Uvek pružate ruku, bez obzira da li pobeđivali ili gubili i nikada ne podmećete nogu. Ja se nadam da ćemo se predivno družiti ove godine. U svim gradovima gde ovaj karavan bude prisutan biće i vaši drugari iz Dunav osiguranja. Da budu vaši najveći navijači", dodala je Nikoleta Šubert iz kompanije koja je u okviru Igara pokrenula edukativnu kampanju "Pružam ruku ne podmećem nogu" u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da se nada da će se svi lepo zabaviti i da će mladi uživati dok Igre traju.

"Najbolje od vas naravno očekujemo u Splitu. Iskoristiću priliku da neke ljude posebno pohvalim i to su sportisti koji su svima veliki uzori. Tu su Vlada Radmanović i Dejan Tomašević, kao i Nemanja Matić i Nemanja Vidić. Hvala Matiću kao našem velikom ambasadoru u Srbiji i veliko hvala Vidiću. Hvala naravno i Vladi Republike Srbije i predsedniku Vučiću. Od početka smo divno primljeni i zbog te saradnje uspevamo da vam sve bude besplatno", zaključio je Marić.

Manifestaciju je zatvorila mlada srpska atletičarka Angelina Topić, koja je nosila baklju prijateljstva.

Potom su svi govornici i sportisti zajedno upalili plamen prijateljstva.

Takmičenja 10. sezone Igara su u završnoj fazi, od 10. do 18. jula u Banji Ždrelo održaće se državno finale, a najbolji će se tradicionalno sredinom avgusta naći na završnici u Splitu sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.