9. avgust 2023 17:14

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio Pranjane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio Pranjane

Foto: Tanjug/video

GORNJI MILANOVAC - Predsednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni rvač Davor Štefanek, posetio je danas gornjomilanovačko selo Pranjani, u kome je obišao radove na fudbalskom terenu lokalnog kluba Brezak.

Štefanek je iskoristio posetu da klubu, ali i OŠ „Ivo Andrić”, podeli sportske rekvizite, lopte i dresove.

 

"Iznenađen sam ovim fudbalskim terenom koji ima klub. Podelili smo jedan mali vid rekvizita, što čunjeva, što sportske opreme, što lopti fudbalskom klubu, a isto tako smo mislili i na osnovnu školu. Još ćemo razgovarati sa direktorom škole, predsednikom opštine, sa ljudima koji vode ove institucije samo da nam kažu šta im treba i pomoći ćemo im", rekao je Štefanek.

"Sportski savez Srbije uvek će pomoći malim opštinama, selima. Moj cilj kao predsednika Sportskog saveza jeste da obezbedimo uslove svakom detetu bez obzira gde ono živelo i kojim se sportom bavilo, da se bavi sportom koji voli", istakao je Štefanek.

Dodaje da će, dok je na čelu Sportskog saveza Srbije, ova institucija pomagati manje opštine.

 

"Mi imamo organizaciju Seoskih sportskih igara. To je već peta godina otkako svako selo koje pobedi na tim igrama dobije jedan teren, pa evo pozivam i Pranjance da učestvuju u igrama, da pokušaju da se domognu tog finala, pa ćemo napraviti i njima jedan mali teren za rukomet da se deca što više bave sportom. Sve ovo što se dešava u Srbiji poslednjih godina u sportu, što se tiče infrastrukture, što se tiče velikih takmičenja u Srbiji, osvajanja velikih medalja, to je zasluga prvenstveno ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu", kosntatovoa je proslavljeni rvač.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević zahvalio se Štefaneku i njegovim saradnicima na poseti najpoznatijem gornjomilanovačkom selu, ali i na poklonima koje su doneli.

On je izrazio nadu da će saradnja ove opštine i Sportskog saveza Srbije i u buduće biti na visokom nivou.

"Želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku kome ovo nije prvi put da odvaja sredstava i da obraduje mališane u gornjomilanovačkoj opštini. Informisao sam ga da su Pranjani mesto koje ima najviše porodica sa troje ili više dece i da nisu samo Sabor violinista ili Misija Halijard. Sve ono što je urađeno u pranjaskom kraju sa dosta dece, značajni da imamo za koga da radimo i da imamo kome da ostavimo sve ovo što radimo", istakao je Kovačević.

 

FK Berzak se takmiči u Opštinskoj ligi Gornjeg Milanovca i za sada je jedini klub u tom rangu takmičenja na prostoru ove opštine koji na svom terenu ima reflektore.

"Ovde igraju deca iz naša tri, četiri sela Pranjani, Koštunići, Družetići, Gojna Gora. To je krug od nekih 15 kilometara oko Pranjana. Pomoć dosta znači, zahvalni smo i opštini što nam je donirala ogradu, zahvalni smo Sportskom savezu na opremi, dobili smo reflektore, rasvetu, uređujemo teren i mislim da ćemo se takmičiti bez problema naredne sezone", rekao je predsednik kluba Aleksandar Stanojević.