24. avgust 2023 14:25

Finale SIM u Splitu: Podeljene medalje u atletici, basketu, tenisu, odbojci...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Finale SIM u Splitu: Podeljene medalje u atletici, basketu, tenisu, odbojci...

Foto: Stefan Cvetković/Sportske igre mladih

SPLIT - Takmičenja na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih (SIM) u Splitu su u punom zamahu, a prvog dana na terene su izašli atletičari, basketaši, teniseri i učesnici turnira u odbojci na pesku, a prve utakmice odigrali su i mladi fudbaleri na završnici "Coca-Cola kupa".

Dečaci i devojčice iz Srbije, možda podstaknuti svetskim zlatom Ivane Vulete u Budimpešti, dominirali su atletskom stazom.

Zlatnom medaljom okitili su se Mihailo Petković iz Beograda, Višnja Mateić, Dragan Nikitović i Đurđina Manjević iz Čačka, srebrna odličja osvojili su Fatima Dubljak i Ahmet Zukorljić iz Novog Pazara, kao i Lena Štetić iz Rume i Nikola Miljković iz Niša.

Nikola Miljković iz Niša, Vuk Srdić i Andrea Toljagić iz Beograda osvojili su bronzane medalje.

Uspešno je odigran i turnir 3x3, gde su basketašice iz ekipe "Alo Požega" iz Požege ponovile prošlogodišnji uspeh i završile turnir kao prvoplasirane.

Na kraju slavlje, ali i žaljenje što više, bar kao takmičarke, neće moći da budu učesnice Igara.

U konkurenciji dečaka u finalu su igrale ekipe "4 pika“ iz Novog Sada i "Voriorsi“ iz Kruševca.

U poslednjoj sekundi utakmice pogodak za ekipu iz Kruševca postigao je Vukašin Deljanin i svojoj ekipi doneo zlato.

Timu Srbije medalje su doneli i učesnici turnira u odbojci na pesku.

Bronzanim medaljama okitile su se devojke iz ekipa „Zlatar“ 1 iz Nove Varoši i „Železničar“ Beograd u kategoriji devojčica i ekipa „Iton“ iz Sremske Mitrovice.

Bogdan Milićević iz Kraljeva pobednik je "Millenium team" turnira u tenisu pobedom u finalu protiv drugog člana tima Srbije Luke Jovanovića iz Požarevca.

Četvrtak će obeležiti poslednje utakmice "Coca-Cola kupa", gde od naših predstavnika izlaze na teren devojke iz ŽFK Napredak iz Kruševca.

U publici će sedeti predsednik UEFA Aleksander Čeferin, predsednik UO Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi, Nemanja Vidić, Predrag Mijatović, Luis Figo....

Takođe, utakmicu će ispratiti i ministri u Vladi Srbije Zoran Gajić i Tomislav Žigmanov predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević...

Za suđenje su zaduženi čuveni Italijan Roberto Rozeti i naša Svetlana Bilić.

Posle utakmice na Prokurativima sledi ceremonija svečanog zatvaranja na Rivi.

Za petak u okviru "Coca-Cola All Star Day-a" Nemanja Vidić i Darijo Srna biće proglašeni za nove SIM ambasadore, predsednik Svetske šahovske federacije Arkadi Dvorkovič, uz svetske velemajstore, igraće šah sa SIM-ovcima i gostima.

Potom sledi revijalna utakmica u padelu u kojoj će Naser Al Kelaifi u paru sa Zvonimirom Bobanom igrati protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića.

Za kraj programa, predviđeno je da gosti Sportskih igara mladih odigraju utakmicu protiv SIM reprezentacije koju će činiti dečaci i devojčice iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.