19. septembar 2023 15:10

Majes: Srbija veruje u naše futsalere, zaslužili su podršku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majes: Srbija veruje u naše futsalere, zaslužili su podršku

Foto: shutterstock.com/matimix, ilustracija

BEOGRAD - Selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes rekao je danas, pred sutrašnji meč elit kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Belgije u Smederevu (18 časova), da navijači veruju u njegove momke i da su oni igrom i rezultatima zaslužili podršku sa tribina kakvu su imali u svim prethodnim utakmicama.

Pre tri dana u Poljskoj je ostvarena velika pobeda (2:1), a sad Srbiji na noge dolazi Belgija.

Ohrabren važnom pobedom u Poljskoj, Majes je najavio novi odgovoran pristup izabranika.

"Imaćemo prelep ambijent, punu salu, sve ćemo učiniti da zabeležimo novu pobedu", naglašava selektor reprezentacije Srbije.

"U Poljskoj smo bili odlični u prvom delu igre, nastavak je doneo male probleme, ali istakao se fenomenalnim intervencijama golman Vulić. Prvo poluvreme je pokazatelj svih naših vrednosti, kako treba da se ponašamo i igramo u ovim kvalifikacijama. Imamo igrače koji su osvajali titule u domaćim i stranim šampionatima, Ligi šampiona, igrače kojima ne možeš nešto novo mnogo toga ponuditi, ali ono što je važno i na čemu insistiram od prvog dana jeste zajedništvo, timski duh", istakao je selektor u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Pun je optimizma i to ne krije.

"Nikome ne priznajemo da je bolji, sve se mora videti na terenu. U svaki meč ulazimo sa ambicijom da osvojimo tri boda, imperativ je da u svakoj utakmici damo maksimum. Sa Belgijom imamo iskustva od pre tri godine, radi se o selekciji koja raste iz godine u godinu. Svakome poštovanje, ali mi se pitamo, važno je da uđemo u meč sa ogromnim motivom, a onda uz podršku sa tribina, verujem u pobedu i nova tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija. Njihov visok poraz od Ukrajine ništa ne menja u našoj pripremi za ovu utakmicu, uradili smo analizu tog meča koji je posmatrao i Dragan Tomić. Igrali su bez dva najbolja igrača, čistili su kartone, a najslabija karika u tom meču bio je belgijski golman. Direktan je krivac za četiri, pet golova. Tako da rezultat nije realan. Smederevo? Momci gde god da igraju čeka ih puna dvorana, tako je bilo u Šapcu, Požarevcu, Vranju… Srbija veruje u ove momke, a oni su zaslužili podršku svojim igrama, pristupom. Drago nam je da igramo u Smederevu, sve ćemo učiniti da obradujemo one koji dođu i sa nova tri boda budemo bliži konačnom cilju, plasmanu na Svetsko prvenstvo", rekao je Majes.

Posle prvog kola grupe B elit runde kvalifikacija za SP Srbija i Ukrajina imaju po tri boda, a Poljska i Belgija su bez bodova.

Direktan plasman na SP izboriće samo prvoplasirana selekcija, a druga će morati da traži put na SP preko baraža.