20. novembar 2023 19:16

Bokser Dimitrijević i mačevalka Đukić najbolji mladi sportisti Zvezde u oktobru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bokser Dimitrijević i mačevalka Đukić najbolji mladi sportisti Zvezde u oktobru

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Bokser Dimitrije Andrejević i mačevalka Maša Đukić dobitnici su priznanja za najboljeg mladog sportistu Crvene zvezde u oktobru, saopšteno je danas iz SD Crvena zvezda.

Nagrade su im dodeljene na četvrtom druženju "Zvezdin ponedeljak". U saopštenju se navodi da su na četvrtom druženju sa sportistima Crvene zvezde prisustvovale rukometašice, odbojkašice, ragbisti Crvene zvezde, kao i učenici Osnovne škole "Karađorđe" iz Beograda.

Na današnjem druženju sa učenicima OŠ "Karađorđe" razgovarali su rukometašice Leposava Glušica, Sara Garović i Katarina Mančić, odbojkašice Ana Jakšić i Jelena Stojić i ragbisti Balša Žarković i Nenad Žujić.

Na "Zvezdinom ponedeljku" proglašeni su najbolji mladi sportisti meseca Crvene zvezde, za oktobar, kao i najbolji mladi sportisti leta 2023. Nagrađenima su uručena priznanja "Zvezdin bor" za najbolje mlade sportiste i "Zvezdina jela" za najbolje mlade sportistkinje Crvene zvezde.

"Najbolji mladi Zvezdin sportista leta 2023. je džudista Vasilije Grujičić koji je sredinom avgusta osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 81 kg na Evropskom džudo kupu za juniore koji je održan u Skoplju. Nedavno je Vasilije osvojio i titulu šampiona na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Priznanje 'Zvezdin bor' uručio mu je šef stručnog štaba DžK Crvena zvezda Vladimir Jovičić", navode iz SD Crvena zvezda.

Najbolja mlada Zvezdina sportistkinja leta 2023. je teniserka Dušica Popovski.

"Mlada teniserka Crvene zvezde je ove godine osvojila čak tri medalje na Prvenstvima Evrope za pionirke do 14 godina. Osvojila je bronzu na zimskom Prvenstvu Evrope i srebro na letnjem Prvenstvu Evrope sa reprezentacijom Srbije, a treću evropsku medalju i to srebrnu je osvojila na pojedinačnom Prvenstvu Evrope u Češkoj. Fantastičnu seriju uspeha je nastavila na Grend slemu u Londonu, čuvenom Vimbldonu, gde je u konkurenciji pionirki stigla do polufinala. Sredinom avgusta se sa reprezentacijom Srbije okitila bronzanim odličjem na Svetskom prvenstvu za pionirke u Češkoj. Priznanje 'Zvezdina jela' Dušica je primila od Vladimira Jovičića, najboljeg trenera SD Crvena zvezda u 2022. godini", saopšteno je iz SD Crvena zvezda.

Najbolja mlada sportistkinja meseca oktobra je mačevalka Maša Đukić koja je ostvarila izuzetne rezultate.

"Maša je učestvovala na jakim međunarodnim turnirima u Leskovcu i Zagrebu gde je u kadetskoj konkurenciji uspela da savlada sve svoje protivnice u disciplini mač i osvoji dve zlatne medalje. Priznanje 'Zvezdina jela' Maša Đukić je primila od Svetlane Petronijević, člana Upravnog odbora SD Crvena zvezda", dodaje se u saopštenju.

Najbolji mladi sportista meseca oktobra je bokser Dimitrije Andrejević.

"On je učestvovao na EUBC šampionatu Balkana u omladinskoj i juniorskoj konkurenciji u Rumuniji. Omladinac našeg Bokserskog kluba osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 75 kg. Priznanje 'Zvezdin bor' Dimitrije Andrejević je primio od Svetlane Petronijević, predsednice Mačevalačkog kluba Crvena zvezda", zaključeno je iz SD Crvena zvezda.