21. maj 2024 14:18

Šapić otvorio Treću beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić otvorio Treću beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera

Foto: TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas Treću beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera na Novom Beogradu i tom prilikom poručio da u ovim teškim vremenima živimo jedan istorijski momenat u kojem je važno da pokažemo jedinstvo, solidarnost, kao i da što više širimo entuzijazam.

On je naveo da je dok je bio na čelu Opštine Novi Beograd više puta organizovao različita druženja i manifestacije, kao i da je najviše vremena voleo da provodi sa našim najstarijim sugrađanima.

"Meni je drago što sam danas ovde sa vama koji ste i u mentalnom i u fizičkom dobrom stanju, da možete da učestvujete na ovakvim igrama, da se družite i da se takmičite, zato što mislim da su to važne stvari koje pored održavanja dobrog duha vam pomažu i da budete dobrog zdravlja", izjavio je Šapić.

On je napomenuo da je dosta vremena provodio sa seniorima, jer, kako je rekao, oni imaju posebnu vrstu energije bez obzira što su u trećoj fazi života.

"Često sam govorio da bi mladi trebalo da se ugledaju upravo na naše najstarije sugrađane, trećeg doba", poručio je Šapić.
Svim učesnicima poželeo je dobro zdravlje i poručio im da zadrže dobar duh.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović istakao je da je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izdvojio 22,3 miliona dinara za ovaj vid manifestacija.

"Moram da napomenem da podrška države nije samo u povećanju penzija koje je ove godino bilo 14,8 odsto već i u 55.000 solidarnih paketa koje ćemo podeliti ove godine", potvrdio je Ognjenović.

On je naveo da je podrška države i za 22.000 penzionera koji će ove godine 10 dana boraviti besplatno u banjama, kao i u vidu sportsko-rekreativnih manifestacija koje uključuju seniore u društveni život.

"Vaša energija nam daje obavezu da se borimo, da sve ono što ste vi izgradili za života da održavamo, da projekte koje ste vi započeli mi završavamo i da zajedničkim snagama uđemo u nove projekte u kojima ćemo sutra i vi, a i naša deca i mi zajedno sa vama živeti bolje", poručio je on.

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović zahvalila je svima koji su doprineli da se ova manifestacija održi po treći put. 

"Mi penzioneri smo dokazali da smo na osnovu životnog i radnog iskustva i kondiciono spremni, da umemo i da u sportskim disciplinama ostvarimo izvanredne rezultate pa zato neka najzaslužniji ponesu kući pehare i medalje", poručila je Belanovićeva.

Treća beogradska olimpijada sporta okupila je veliki broj penzionera, a održava se u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.