2. jun 2024 15:08

Rumun Vlad Adrian-Remzing pobednik Otvorenog prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rumun Vlad Adrian-Remzing pobednik Otvorenog prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu

Foto: Sportsko udruženje 11TRI

VELIKO GRADIŠTE - Rumun Vlad Adrian-Remzing pobednik je Otvorenog prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu u apsolutnoj kategoriji, koje je petu godinu zaredom održano na Srebrnom jezeru, saopšteno je danas iz Sportskog udruženja 11TRI.

Vlad Adrian-Remzing je ostvario vreme 1:57:43. Drugo mesto osvojio je srpski triatlonac Vladimir Danko, dok je treći bio predstavnik Hrvatske Marko Ivančić.

U saopštenju se navodi da se više od 200 učesnika iz Srbije, Rumunije, Grčke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovačke i UAE takmičilo u distanci koja obuhvata 1,5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja.

Trka, u organizaciji sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza Veliko Gradište - Srpski triatlon, okupila je triatlonce u olimpijskoj distanci, ali i u sprint triatlonu i kompanijskoj štafeti.

"Pored državnog prvenstva, imamo i Evropski juniorski kup što ovo takmičenje dodatno bogati u odnosu na prethodne godine. Danas je ovde preko 300 takmičara, ljudi iz cele Evrope praktično, jedan praznik sporta u Velikom Gradištu na Srebrnom jezeru. Nakon ove trke, najavljujem premijerno trku u sprint distanci na Zlatiboru, biće to najreprezentativnija kratka triatlon trka u regionu i Evropi", izjavio je predsednik sportskog udruženja 11TRI Darko Savić.

Predsednik Sportskog saveza Velikog Gradišta Dušan Banović istakao je da svake godine trka sve više raste i postaje brend koji se sve uspešniji.

U nacionalnoj kategoriji, zlatnu medalju osvojio je Vladimir Danko ostvarivši vreme 2:02:28, srebro je pripalo Nemanji Ristoviću, dok je treći bio Filip Mićić.

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji pripalo je Lani Gavrilović iz Srbije (2:12:08). Drugo mesto osvojila je Ruskinja Natalija Simonova, a treća je bila Zlatka Valčeva iz Bugarske.

Lana Gavrilović je osvojila zlato u nacionalnoj kategoriji, a potom slede Vanja Rajčić i Anja Pantović.

U kategoriji štafeta prvo mesto zauzeo je tim Omladinci. U konkurenciji kompanijskih štafeta zlato je pripalo ekipi Tigar Tajres.

Pored prvenstva Srbije u triatlonu, na Srebrnom jezeru je održan i Evropski juniorski kup na kojem je učestvovalo preko 100 takmičara.

"Olimpijski triatlon - Otvoreno prvenstvo Srbije na Srebrnom jezeru, prva je trka u ovogodišnjem kalendaru. Naredni događaj zakazan je za 29. jun - Otvoreno prvenstvo Srbije u sprint tratlonu na Zlatiboru, dok sve ljubitelje sporta koji je okarakterisan kao najbrže rastući u svetu, 15. septembra u Beogradu očekuje svojevrsno grand finale - IRONMAN 70.3 Belgrade, po prvi put u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.