3. jun 2024 10:36

Kik-bokseri Srbije osvojili 24 medalje na Balkanskom šampionatu u Baru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kik-bokseri Srbije osvojili 24 medalje na Balkanskom šampionatu u Baru

Foto: Kik-boks savez Srbije

BEOGRAD - Kik-bokseri Srbije osvojili su 24 medalje na Balkanskom šampionatu, koji je održan od 31. maja do drugog juna u Baru.

Srbiju je na Balkanskom šampionatu u Baru predstavljalo 24 takmičara, koji su ukupno osvojili 24 medalje, od čega 16 zlatnih, četiri srebrne i četiri bronzane.

Sva individualna priznanja dobili su srpski reprezentativci. Srpski kik-boks reprezentativac Nikola Lončar proglašen je za najboljeg seniora na Balkanskom šampionatu. Matej Mučibabić je dobio nagradu za najboljeg juniora, dok je Jovan Stevanović proglašen za najboljeg borca u disciplini kik-lajt.

"Zadovoljan sam prikazanom formom. Finala koja smo gubili su bile rezultatske klackalice. Svi su dali maksimum i pokazali veliku volju i želju za pobedom. Sada nas očekuje znatno teža provera u Budimpešti na Svetskom kupu od 13. do 17. juna. Odmorićemo neke borce i dati priliku drugima. Povešćemo prvi sastav seniora i juniora i to će biti jedna od bitnijih provera", rekao je selektor kik-boks reprezsntacije Srbije Siniša Vladimirović.