10. jul 2024 21:05

U Užicu počele 59. MOSI, učestvuje više od 2000 sportista

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Užicu počele 59. MOSI, učestvuje više od 2000 sportista

Foto: Tanjug/video

UŽICE  - Svečanim defileom više od 1000 sportista na stradionu "Radomir Antić" u Užicu večeras su počele 59. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI).

Zastavu MOSI na stadion su uneli užički proslavljeni sportisti: atletičarka Olivera Jevtić, automobilista Milovan Mikica Vesnić, odbojkašice Tijana Malešević i Vesna Čitaković.

Zakletvu u ime svih sportista položila je karatistkinja Lidija Trmčić.

Užice je domaćin MOSI posle 53 godine, a ugostilo je više od 2000 predstavnika 29 pograničnih gradova i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti u 18 sportskih disciplina. Paraolimpijci će se takmičiti u pet disciplina.

"Zahvaljujem se svima što ste učesnici ovog najvećeg amaterskog sportskog takmičenja i što svedočite da sport spaja ljude raznih vera i nacija, želim da fer i sportskom borbom pokažete kako sport spaja", poručio je ministar sporta Zoran Gajić.

Za organizaciju MOSI Grad Užuce je izdvojio 15 miliona dinara, predstavlja se sa 245 sportista.

"Na čitavoj našoj teritoriji biće takmičenja, uz poziv da prisustvujete i večernjim koncertima na Trgu, s obzirom na to da je Užice i prestonica kulture, sigurna sam da će biti dostojan domaćin i grad sporta", kazala je gradonačelnica Užica otvarajući MOSI.

Nakon otvaranja održane su dve atletske trke na 800 metara i fudbalski meč Užica i Čajetine.

MOSI traju četiri dana, a u pratećem programu su koncerti na Trgu partizana i u Gradskom kulturnon centru gde će biti postavljena i izložba sportskih fotografija Senka Župljanina.