5. septembar 2024 09:45

Siner: Nisam favorit u polufinalu US Opena protiv Drejpera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Siner: Nisam favorit u polufinalu US Opena protiv Drejpera

Foto: AP Photo/Adam Hunger

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Italijan Janik Siner izjavio je danas da nije favorit protiv Britanca Džeka Drejpera u polufinalu poslednjeg grend slem turnira sezone, US Opena, prenose američki mediji. Siner je jutros u četvrtfinalu US Opena pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

"Mislim da nisam veliki favorit u polufinalu. Svi teniseri, koji su stigli do polufinala, su to zasluženo uradili. Protiv svakog protivnika mora da se nađe rešenje. Na redu je polufinale, to su drugačiji mečevi. Svakako da imam sreće što sam već imao prilike to da iskusim. Biće interesantno", rekao je Siner.

On je priznao da je imao meč protiv Medvedeva.

"Znamo se veoma dobro. Bilo je mnogo izazovnih situacija. Ali to što sam počinjao prvi i treći set brejkom dosta je pomoglo. Veoma sam srećan zbog pobede", dodao je najbolji teniser sveta.

Siner pobedio Medvedeva i izborio plasman u polufinale US Opena

Najbolji teniser sveta Italijan Janik Siner plasirao se u polufinale poslednjeg grend slem turnira sezone, US Opena, pošto je jutros u četvrtfinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 39 minuta. Ovo je bio 13. međusobni duel italijanskog i ruskog tenisera, a šesti trijumf Sinera, koji će po prvi put u karijeri igrati u polufinalu US Opena.

Italijan će u polufinalu poslednjeg grend slem turnira sezone igrati protiv Britanca Džeka Drejpera, koji je sinoć savladao Australijanca Aleksa de Minora 6:3, 7:5, 6:2.