5. jun 2024 14:28

Francuski mediji: Novak Đoković operisao koleno u Parizu; Maljković: Mi imamo informaciju da nije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Francuski mediji: Novak Đoković operisao koleno u Parizu; Maljković: Mi imamo informaciju da nije

Foto: AP Photo, File/Thibault Camus

PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković operisao je jutros koleno u Parizu, prenosi Gazeta delo Sport.

Đoković je juče odlučio da se povuče sa Rolan Garosa, pošto je povredio meniskus desnog kolena tokom meča osmine finala protiv Argentinca Fransiska Serundola.

Đoković je u ponedeljak pobedio Serundola 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, ali je posle jučerašnjih dodatnih pregleda odlučio da se povuče sa turnira zbog povrede.

Italijanski mediji navode da će srpski teniser zbog operacije da odsustvuje tri nedelje van terena zbog čega će najverovatnije da propusti Vimbldon. 

Božidar Maljković: Ozbiljni mediji kažu da je Đoković operisan, mi imamo informaciju da nije

"Moj sin prati francusku štampu svaki dan, Francuzi su u vrlo ozbiljnim medijima napisali da je Novak Đoković operisan. Mi smo zvali strica, međutim dobili smo informaciju da nije. Ne bih da spekulišem", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

"U svakom slučaju, Novaku svaka čast. U takvom stanju odigrati onakav meč. Mi bismo svi voleli da bude sa nama i predvodi olimpijski tim. To je divan čovek koji druge sportiste čini boljima. To je pokazao i u Tokiju", rekao je Maljković novinarima u Beogradu.

Brojni svetski mediji objavili su ranije danas da je Đoković operisao koleno kako bi bio spreman za Igre u Parizu, dok su neki samo preneli da će operacija biti obavljena u toku dana.