27. februar 2023 14:31

Živko Gocić: Očekuje nas veoma bitan i vrlo težak meč protiv Ferencvaroša

Izvor: TANJUG

podeli vest

Živko Gocić: Očekuje nas veoma bitan i vrlo težak meč protiv Ferencvaroša

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Ferencvaroša u devetom kolu grupe B Lige šampiona.

Novi Beograd se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli LŠ sa 19 bodova, dok je Ferencvaroš treći sa 18. U prvom duelu ova dva tima ove sezone u Budimpešti, mađarski tim je slavio rezultatom 14:12.

"Voleli bismo da ovaj ciklus od nekih mesec dana veoma zgusnutog rasporeda teških utakmica zaokružimo dobrom igrom koja će nas dovesti do pobede protiv izuzetno kvalitetne ekipe Ferencvaroša. Znamo da je to tim koji je izuzetno dobro fizički pripremljen, da dosta traže igru jedan na jedan na svim pozicijama, ali veoma dobro ih poznajemo pa pretpostavljamo da neće biti iznenađenja. Spremićemo se da pružimo maksimum, da budemo vrlo agresivni i motivisani, jer je to preduslov za dobru igru", rekao je Gocić na konferenciji za medije u Beogradu.

Vaterpolisti Novog Beograda su uvertiru za meč sa Ferencvarošem imali na turniru regionalne lige gde su u tri dana zabeležili sve tri pobede.

"Cilj je ispunjen, a što se tiče igre i forme, uvek mislim da može i mora bolje. Evidentno je da što se forme tiče idemo uzlaznom putanjom, što je dobro. Dobra je stvar i da se Nikola Jakšić vratio u tim posle dužeg odsustva zbog povrede. Na turniru u Dubrovniku dosta je dobro igrao, s obzirom da nije bio u bazenu skoro 30 dana. To je jedan od njegovih kvaliteta, da može brzo da se vrati u takmičarski ritam. Ali, njemu tek predstoje ozbiljni treninzi kako bi u narednih nedelja nadoknadio sve ono propušteno zbog povrede", objasnio je Gocić.

Vaterpolista Novog Beograda i grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos najavio je uzbudljiv duel protiv Ferencvaroša.

"Svesni smo činjenice da je pred nama veoma važna utakmica, pre svega zbog činjenice da želimo da ostanemo u trci za to prvo mesto u grupi. Evidentno je da smo u usponu forme i to želimo da iskoristimo na pravi način. Igramo na našem bazenu i učinićemo sve da dođemo do pobede. Siguran sam da će biti izvanredna utakmica, dobro smo pripremljeni iako je za nama veoma naporan turnir regionalne lige na kome smo u tri dana odigrali tri utakmice. To je sada iza nas, ekipa se odlično oseća i psihički i fizički i naš cilj je da osvojimo nova tri boda u Ligi šampiona", zaključio je Vlahopulos.

Utakmica između Novog Beograda i Ferencvaroša biće odigrana sutra od 19.45 sati u Beogradu.