19. decembar 2022 14:41

Živko Gocić: Utakmica protiv Breše biće zahtevna, ali verujem u svoje vaterpoliste

Izvor: TANJUG

podeli vest

Živko Gocić: Utakmica protiv Breše biće zahtevna, ali verujem u svoje vaterpoliste

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić, izjavio je danas da još nije poznato u kom sastavu će se srpski prvak suprotstaviti Breši u četvrtom kolu Lige šampiona.

Novi Beograd će u sredu od 19.45 časova igrati sa Brešom u derbi meču Lige šampiona. Biće to duel dve vodeće ekipe u B grupi, koje u prethodna tri kola nisu osetile gorčinu pozara.

Breša je lider sa maksimalni učinkom, a Novi Beograd je na drugom mestu sa dve pobede i jednim remijem.

Gocić je istakao da u ekipi ima manjih problema sa povredama igrača.

"Ovo će biti poslednja utakmica za nas u ovoj kalendarskoj godini, možda i najteža do sada. Igramo sa Brešom, koja je u odličnoj formi i neporažena je u Ligi šampiona. To je ekipa koja dugi niz godina igra zajedno, a predvodi je trener koji već 15 godina na klupi. Imaju izuzetno dobar sistem igre forsiraju stil vaterpola koji je veoma agresivan i zato sam siguran sam da ćemo imati jako težak posao. Pripremaćemo se najbolje što možemo za tu utakmicu", rekao je Gocić na konferencije za novinare.

On je istakao da će ekipa dati sve do sebe da osvoji tri boda.

"Uveren sam će biti utakmica biti zahtevna, ali verujem u moju ekipu verujem u ono što smo radili do sada. Pozivam sve ljubitelje vaterpola da dođu da nas podrže i uživaju i sugurno lepoj utakmici", konstatovao je trener Novog Beograda.

Vaterpolista Novog Beograda Grk Dimitrios Skumpakis ne sumnja da će utakmici biti veoma teška.

"Očekuje nas duel protiv veoma kvalitetnog protivnika. Izuzetno poštujemo igrače Breše, ali smo svesni i naše snage. Mislim da smo spremni za izazov koji nam predstoji, jer svakodnevno zaista veoma naporno treniramo. Trudićemo se da se držimo našeg plana i verujem da ćemo na našem bazenu zabeležiti još jednu pobedu", zaključio je Skumpakis.