13. jun 2024 11:09

Reprezentativac Srbije Petar Jakšić novi vaterpolista Radničkog iz Kragujevca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Reprezentativac Srbije Petar Jakšić novi vaterpolista Radničkog iz Kragujevca

Foto: Tanjug/video

KRAGUJEVAC VK  - Dosadašnji vaterpolista Partizana i reprezentativac Srbije Petar Jakšić nastaviće karijeru u Radničkom, saopštio je danas klub iz Kragujevca.

Jakšić (23) je ponikao u Partizanu, a u minuloj sezoni bio je kapiten i jedan od najboljih igrača "crno-belih".

"Radnički pravi dobru ekipu, igraće se na sva četiri fronta sa izuzetno visokim ambicijama i nije mi bilo teško da se opredelim za jedan takav projekat. Za mene kao mladog igrača u ovom trenutku su veoma bitne te jake utakmice i kvalitetan rad u klubu, a nema sumnje da će mi treninzi u Kragujevcu sa iskusnim trenerima, ali i saigračima, to omogućiti", rekao je Jakšić, preneo je zvanični sajt kluba.

Jakšić je sa trenerom Urošem Stevanovićem sarađivao najpre u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a zajedno su osvojili Svetsko prvenstvo 2021. godine, u Pragu.

Jakšić je pod selektorskom palicom Uroša Stevanovića početkom godine debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

"Poznajem dobro većinu novih saigrača, sa mnogima od njih sam nastupao zajedno kroz klub i reprezentaciju, dok sam se sa ostalim susretao kao rival kroz utakmice. Takođe, jako dobro sam upoznat i sa sistemom trenera Stevanovića, sarađivali smo najpre kroz juniorsku, a zatim i seniorsku reprezentaciju i sigurno je da mi neće biti teško da se uklopim. Mislim da zaista možemo da idemo na najviše ciljeve", zaključio je novi vaterpolista Radničkog.

Radnički je do sada u prelaznom roku angažovao reprezentativce Srbije Strahinju Rašovića, Radoslava Filipovića i Radomira Drašovića, kao i crnogorskog internacionalca Nikolu Murišića.